ARHIVA B365

Magazinul pentru copii şi articole de casă la preţuri mici se deschide înainte de Crăciun

Un nume nou pe o piaţă parţial neacoperită în România îşi va face loc în piesajul de retail românesc până de Crăciun. Cel mai mare retailer de produse pentru copii şi articole pentru casă din Grecia, Jumbo, va încerca „să fure” din cotele de piaţă ale marilor lanţuri de hipermarketuri pe acest segment atunci când românul este dispus să cheltuie cel mai mult. „Până în decembrie sunt aşteptate două deschideri în România: magazinul din Timişoara (13.000 de mp) şi cel din Bucureşti (14.000 de mp)”, se arată într-un anunţ oficial al companiei.

Produsele pentru copii şi articolele pentru casă din magazinul Jumbo au preţuri medii de 23 de lei, potrivit Economica.net.

Magazinele Jumbo vor fi ultimele centre comerciale de mari dimensiuni (la nivelul unui hipermarket) care se vor deschide în România înainte de Crăciun. Ultima mare lansare va avea loc pe 17 octombrie, când se va deschide Promenada Mall din Bucureşti (35.000 de mp) în cadrul căruia va exista un magazin mono-brand Lego.

Magazinul Jumbo din Bucureşti este situat pe bd. Theodor Pallady, la ieşirea spre Autostrada Soarelui.

Jumbo, o companie cu istorie de aproximativ 27 de ani, a reuşit să se impună pe piaţa elenă printr-un concept unic şi preţuri mici. Actualele magazine au o suprafaţă medie de 8.600 de metri pătraţi şi comercializează 5 categorii mari de produse, cu accent pe jucării care generează în jur de 31% din vânzări. La Jumbo se mai vând produse adresate bebeluşilor şi produse sezoniere care reprezintă câte 25% din vânzări, dar şi produse destinate locuinţei care generează 11% din vânzări. Majoritatea mărfurilor sunt însă foarte ieftine, într-un magazin existând în jur de 22.000 de produse cu un preţ mediu de 4,99 de euro, echivalentul a 23 de lei. În jur de 70% din produsele de pe rafturile Jumbo provin din Asia, iar 45% dintre ele aparţin unor mărci cunoscute.

Jumbo operează în total 62 de magazine, dintre care 51 în Grecia, 3 în Cipru şi 8 în Bulgaria. Totodată, retailer-ul operează şi un magazin online în Grecia.

Citiţi mai multe pe Economica.net.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button