ARHIVA B365

Magazinul Cocor nu va mai fi executat silit

„Magazinul Cocor nu va mai fi executat silit. (…) S-a aprobat programul de restructurare convenit cu BCR, prin care s-a stabilit rescadenţarea con­tractului de credit contractat în 2008 până în iulie 2015 cu următorul grafic de rambursare: 7 rate de capital lunare în perioada iunie-de­cembrie 2013, 12 rate de capital lunare în perioada ianuarie-decembrie 2014, 7 rate de capital lunare în perioada ianuarie-iulie 2015“, anunţă reprezentanții magazinului, citați de ZF.

De asemenea compania a convenit cu BCR transfor­marea tipului de credit din ipotecar într-unul de investiţii, anularea dobânzilor de penalizare și diminuarea dobânzii.

Cocor garantează noul contract cu BCR cu mai multe spaţii comerciale pe care le deţine în centrul Bucureştiului, inclusiv cu faţada media a magazinului. Tododată, Cocor trebuie să desemneze un manager de proiect, acceptat în prealabil de către bancă.

„Timp de doi ani jumătate ne vom concentra toate forţele pe dezvoltarea comercială a magazinului, atragerea unui mix bun de chiriaşi şi creşterea renumelui Cocor, ca magazin românesc cu tradiţie, adaptat la schimbările pieţei“, a declarat Florea Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Cocor, firma care deţine magazinul.

În prezent Cocor continuă procesul de încheiere de contracte cu chiriaşi care să repoziţioneze magazinul ca un proiect pentru tineri, cu centru de fitness, magazine cu articole sportive şi supermarketul Billa la subsol. În ultimele luni, Cocor a deschis magazine precum Terranova, Fiorangelo, LaLa Band, Subway şi Billa.

La mijlocul lunii octombrie, Cocor a anunţat că BCR execută silit centrul comercial din centrul Bucureştiului şi va organiza o licitaţie de vânzare, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane euro). Raportul de expertiză tehnică a fost stabilit iniţial la preţul de 42 milioane euro, iar la insistenţa BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei, spuneau atunci reprezentanţii Cocor.

Ulterior, conducerea BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silită a magazinului Cocor.

Investiţiile totale în magazinul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele acestuia s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010.

Firma Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%), Aurel Beşliu (peste 7%).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button