Magazinul Cocor este la ananghie: ratele cresc, afacerile scad

de:
14 nov. 2011
0 Afișari
Magazinul Cocor este la ananghie: ratele cresc, afacerile scad

În aceste condiţii, compania a raportat pierderi de peste 3,3 mil. lei (775.000 de euro), care au provenit în special de pe partea financiară, scrie zf.ro Compania a împrumutat 19 mil. euro de la BCR, la începutul lui 2009, pentru a finanţa investiţiile de modernizare a magazinul Cocor. Lucrările s-au ridicat la peste 25 mil. euro. Acum, compania încearcă să negocieze cu BCR o restructurare a creditului, încercând să obţină reducerea ratelor lunare.

În primele nouă luni din 2010 compania a plătit 4,1 mil. lei doar pentru dobânzile aferente împrumuturilor contractate. Această sumă reprezintă aproape un sfert din cifra de afaceri. În plus, deprecierea leului a adus diferenţe negative din reevaluarea creditului în euro, astfel că pierderile financiare s-au ridicat la 5,35 mil. lei, de şase ori peste nivelul bugetat pentru această perioadă

În schimb, profitul operaţional a fost de 0,32 mil. lei, de şase ori sub nivelul bugetat, în condiţiile în care cifra de afaceri pe primele trei trimestre, de 16,7 mil. lei (sub 4 mil. euro), este cu 12% sub buget.  Acţiunile Cocor au scăzut cu circa 30% de la începutul anului, sub nivelul de 150 de lei. Capitalizarea s-a redus astfel la 45 mil. lei. Cocor este controlată de fondul de investiţii Broadhurst şi două persoane fizice, Daniel Stoica şi Liviu Ursan, care deţin împreună 51% din acţiuni. SIF Muntenia şi SIF Transilvania au câte un pachet de 10%, în timp ce Aurel Beşliu deţine 16%.

Cookies