BAZAR

Magazinul Cocor va fi vândut „pe bucăţi”

Acţionarii Cocor Bucureşti au decis elaborarea unui studiu privind posibilitatea dezmembrării clădirii centrului comercial şi vânzarea suprafeţelor comerciale utile către chiriaşi sau alte persoane fizice sau juridice interesate. Preţul minim nu trebuie să fie mai mic de 5.000 de euro/mp şi poate ajunge la peste 50.000 de euro/mp pentru suprafeţe mai mici, potrivit unui anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Realitatea.net.

Spaţiul se află în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Acţionarii au stabilit, la acea dată, un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătate.

La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro). 

Investiţiile totale în noul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button