„Magazinul ăla scump” din mallurile din București intră in insolvență. Peek & Cloppenburg dă vina pe pandemie și război

08 mart. 2023
2035 afișări
"Magazinul ăla scump" din mallurile din București intră in insolvență. Peek & Cloppenburg dă vina pe pandemie și război. Imagine simbol: Unsplash

Peek & Cloppenburg a anunțat că va intra în insolvență din cauza scăderii masive a vânzărilor.

Această măsură implică și desființarea unor locuri de muncă.

Peek& Cloppenburg a obținut inițierea procedurii de insolvență

Compania germană operează 140 de magazine în 15 țări europene, printre care și România, a obținut inițierea procedurii de insolvență. Acest lucru s-a întâmplat la tribunalul din Düsseldorf, conform profit.ro

Retailerul are 8 magazine în România, 4 dintre acestea fiind în mallurile din București.

Procedura de insolvență vizează reorganizarea firmei sub supravegherea instanței și sub îndrumarea unui administrator extern.

Pandemia a fost un factor care a influențat decizia companiei. Scăderea masivă a vânzărilor a pus presiune pe lichiditățile companiei, a spus compania germană.

Alt factor care a dus la insolvență a fost războiul din Ucraina, deoarece comportamentul de consum al clienților a devenit rezervat.

Alți factori care au dus la insolvența companiei au fost:

  • Blocajele la livrări
  • creșterea costurilor cu energia, salariile și aprovizionarea
  • creșterea ratelor dobânzilor și perspectivele economice

Nici pe timpul iernii nu au crescut vânzările. Clienții nu au venit să cumpere haine de la P&C, spre dezamăgirea companiei.

Profit.ro mai spune și că o parte din oameni sunt forțați să facă economiii din cauza inflației ridicate, astfel că retailul nu poate să le transfere clienților creșterea costurilor operaționale.

Nici magazinul online P&K nu merge tocmai bine. Costurile de logistică și cheltuielile de marketing ale magazinului ar trebui reduse semnificativ.

Magazinul retail își va îndrepta atenția asupra magazinelor tradiționale.

Inflația din România

În privința inflației din România, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale Române a declarat că:

Tonul e dintr-o dată îngrijorător. Totuși, stăm relativ bine noi, ca țară, ținând cont de toată această succesiune de crize. Tonul meu este optimist din perspectiva a ceea ce se putea întâmpla rău. […] Trebuie să fim relativ calmi în această perioadă, să înțelegem că sunt o mulțime de crize și provocări care nu depind în linii mari de noi și trebuie să nu intrăm în panică. […] Chiar nu avem motive de panică având în vedere că anul trecut aceste crize erau mai acute”

Cât va mai crește inflația?

Tot Dan Suciu a răspuns, conform Europa FM:

Ultimele date din ianuarie vorbeau despre 15%. Prognoza noastră este de 7% pe finalul anului. Probabil vârful s-a atins în luna noiembrie anul trecut. Asta nu înseamnă că nu mai cresc prețurile, dar viteza de creștere a prețurilor se diminuează”

Te-ar putea interesa și:

Cookies