Magazinele PROFI ar putea fi vândute

de:
24 mai 2016
0 Afișari
Magazinele PROFI ar putea fi vândute

Enterprise Investors ar putea vinde Profi. Compania, care deține în România supermarketurile Profi prin fondul de private equity Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), a contractat firma Citi Corporate and Investment Banking să evalueze opțiunile strategice pentru dezvoltarea în continuare a retailerului.

Astfel, Citi Corporate and Investment Banking va evalua condițiile de piață, precum și scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a Profi, scrie Profit.ro.

Vânzarea Profi va reprezenta o nouă tranzacție importantă pe piața românească de retail, după achiziția Billa de către Carrefour, a Real de către Auchan și a Plus de către Lidl, într-un context foarte bun, în care consumul a crescut cu 8,9% anul trecut, iar în acest an este estimat un avans de până la 7%. Consumul a fost impulsionat în principal de reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% din 1 iunie 2015.

PEF VI a achiziționat integral compania în anul 2009, pentru 66 milioane euro, iar în 2011 a finalizat o investiție adițională de 10 milioane euro. Astfel, PEF VI a depășit deja perioada de circa cinci ani până la care fondurile de investiții fac exit din afacerile pe care le cumpără și le dezvoltă.

De la tranzacția inițială, Profi a crescut într-un ritm alert, de la 67 de magazine la peste 400 de magazine în prezent, doar în 2015 deschizand 93 de magazine. Profi a devenit rețeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică din România.

Cookies