Magazinele ENEL din București, Ilfov și Giurgiu, închise pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. Unde și cum pot fi plătite facturile la curent și ce se întâmplă cu serviciul de call center

23 dec. 2022
120 afișări
Magazinele ENEL din București, Ilfov și Giurgiu, închise pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. Unde și cum pot fi plătite facturile la curent și ce se întâmplă cu serviciul de call center
Magazinele ENEL din București, Ilfov și Giurgiu, închise pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun | Sursa foto: ENEL

Compania ENEL anunță că, pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun și zi liberă legală, magazinele sale din  municipiul Bucureşti și din judeţele Ilfov şi Giurgiu  vor fi închise luni.

În ceea ce privește serviciul de call center, acesta va fi disponibil, tot pe 26 decembrie, numai  pentru informații în sistem automat precum transmiterea indexului, detalii despre factură și sold. Deci, doar intercțiune cu “robotul”, fără convorbiri cu operatori. 

Programul de Crăciun al magazinelor ENEL

În celelalte zile ale săptămânii următoare – de marți, 27 decembrie, până vineri – magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

  • București – de luni până vineri,  de la ora 9 la ora 17
  • Județele Ilfov și Giurgiu – de luni până vineri, de la ora 8 până la ora 16  

Potrivit ENEL cea mai mare parte a operațiunilor pot fi realizate prin canale digitale și nu necesită deplasarea în  magazinele ENEL:

Clienții au la dispoziție două variante simple pentru a primi factura electronică, imediat ce a fost  emisă: pe mail sau prin sms, sau pot opta pentru descărcarea copiei facturii de aici. Pentru a trimite indexul pentru electricitatea consumată, pe lângă secțiunea Index din cadrul aplicației  MyEnel, clienții pot apela (în timpul perioadei de telecitire specificată pe factură) numărul de telefon gratuit  0800.07.08.09 sau numărul cu tarif normal 021.9977.  

ENEL mai amintește că, ăentru a trimite indexul pentru consumul de gaz, clienții pot suna la numărul gratuit 0800.07.07.01, tasta 1, sau la numărul cu tarif normal 021.9977, în cazul în care distribuitorul lor este Delgaz Grid, Distrigaz Sud  Rețele, Gaz Est, Gazmir, Premier Energy sau Progaz P&D (între 22 și 26 ale fiecărei luni).

Indexul pentru consumul de gaze naturale poate fi transmis și prin aplicația My Enel, dacă distribuitorul  este una dintre cele șase companii menționate mai sus. 

Cum poți lua legătura cu un consultant ENEL

Pentru a intra în contact cu un consultant Enel, clienții pot utiliza următoarele următoarele numere de telefon:

  • 021.9977  – număr cu cu tarif normal, apelabil din România
  • 0040.372.436.436 – număr apelabil din străinătate

Programul acestui serviciu, unde  pot fi aflate informații  despre facturi și sold, despre contract, pot fi activate servicii precum factura electronică și altele, este urmptorul:

  • Luni-vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00,
  • Sâmbătă – în intervalul orar 8:00 – 13:00.

Clienții pot alege să utilizeze aplicația MyEnel, care poate fi activată cu ușurință fie online, pe  myenel.ro, fie prin descărcarea aplicației din App Store sau Google  Play.

Prin MyEnel,  clienții pot primi și plăti facturile de energie electrică sau gaze naturale, își  pot înregistra indexul sau verifica balanța de plată.  

Unde se poate plăti csh factura ENEL

În cazul în care clienții doresc în continuare să efectueze plata în numerar, ENEL recomandată utilizarea  automatelor de plată de tip self-pay, amplasate în rețelele de magazine Profi, Auchan, Mega Image,  Carrefour, Kaufland, precum și în magazinele alimentare.  

Alte variante pentru achitarea facturii mai sunt: ATM–uri (bancomate), debit direct, internet sau transfer  bancar. 

Îți recomandăm să citești și:

 

 

Cookies