Etnobotanicele au fost eliminate din Capitală doar teoretic. 22 de magazine funcţionale au fost verificate

de:
07 feb. 2011
0 Afișari
Etnobotanicele au fost eliminate din Capitală doar teoretic. 22 de magazine funcţionale au fost verificate

88 de reprezentanţi ai Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, Gărzii Financiare şi Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor au controlat în seara zilei de 4 februarie şi în noaptea de 4/5 februarie 22 de magazine din toate cele şase sectoare ale Capitalei.

În urma acţiunii, au fost întocmite 14 dosare penale şi au fost aplicate opt sancţiuni în valoare totală de 59.300 de lei. De asemenea, au fost confiscate 780 de plicuri cu substanţe etnobotanice. Trei magazine au fost închise.

Toate substanţele au fost înaintate către Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, din cadrul IGPR, pentru expertizare.

”Fac un apel către primarii de sector, care autorizează aceste magazine, să fie extrem de atenţi atunci când acordă avize de funcţionare, să verifice prin corpul de control pe care îl au la dispoziţie magazinele de profil de pe raza sectorului şi să notifice imediat organele statului atunci cand constată că astfel de magazine funcţionează. Deşi s-au emis hotărâri
ale consillilor locale şi ale Consiliului General prin care se interzice comercializarea produselor etnobotanice în anumite condiţii, iata că acum un număr de 22 de magazine au fost controlate”, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Pe 17 decembrie 2010, consilierii generali au votat o hotărâre care prevede interzicerea tuturor magazinelor care comercializează plante etnobotanice aflate la mai puţin de 1.500 de metri de şcoli, spitale, biserici, parcuri, locuri de joacă şi scări de bloc de pe teritoriul Capitalei.

Cookies