Magazin pentru nevoiaşi în Sectorul 1

de:
21 oct. 2010
1 Afișari
Magazin pentru nevoiaşi în Sectorul 1

Persoanele cu venituri mici din sectorul 1 îşi pot face cumpărăturile la magazinul Somaro din incinta Pieţei Matache doar de trei ori pe săptămână şi fără să depăşească suma de 10 lei, scrie adevarul.ro. De asemenea, clienţii nu au voie să cumpere mai mult de trei bucăţi din acelasi produs, iar în cazul uleiului, care se caută cel mai mult, nu au voie mai mult de o sticlă. „Dorim ca astfel să nu încurajăm specula“, a declarat directorul magazinului, Simon Suitner care a adăugat că aprovizionarea se face de trei ori pe săptămână. Chiar şi aşa, cu raţia, produsele nu ajung la toată lumea.

„Lumea a stat de la 8.30 la coadă. Probabil de aceea rafturile au fost mai goale înspre prânz. Este adevărat, nu se găsesc întotdeauna toate produsele din cauză că noi funcţionăm pe bază de donaţii şi depinde ce primim de la furnizori, dar cu cât mai multe firme se vor alătura proiectului, cu atât vor fi mai multe produse pe stoc“, a declarat directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, Doina Prescură.
Cele mai căutate produse sunt uleiul la 2,5 lei, bulionul la 1,5 lei, sarea la 0,5 lei şi zahărul la 1 leu.

În magazin nu se comercializează produse din carne. De asemenea, nu se vând ţigări şi nici băuturi alcoolice. „Mi-ar plăcea să putem comercializa mai multe produse alimentare, precum pâine, dar încă nu am găsit sponsori“, a mai declarat Suitner. În schimb, se găsesc cămaşi şi bluze de damă la 7,5 lei, dar şi pături electrice, la 30 de lei.

Clienţii magazinului trebuie să fie înscrişi în baza de date a Direcţiei de Asistenţă Socială din sectorul 1. „Sunt cam 500 de oameni care corespund acestui criteriu şi cam 50 ne vizitează zilnic magazinul“, a precizat Suitner. El a mai spus că acesta este un proiect pilot şi că intenţionează să deschidă magazine în toate sectoarele Capitalei.

Cookies