Mafia sălilor de jocuri de noroc din București și alte 19 județe. Peste 120 de percheziții la suspecți de șantaj, distrugere și alte infracțiuni

23 nov. 2022
476 Afișari
Mafia sălilor de jocuri de noroc din București și alte 19 județe. Peste 120 de percheziții la suspecți de șantaj, distrugere și alte infracțiuni
Mafia sălilor de jocuri de noroc din București și alte 19 județe. Peste 120 de percheziții la suspecți de șantaj, distrugere și alte infracțiuni | Sursă foto: DIICOT

DIICOT a anunțat astăzi, 23 noiembrie 2022, că mai multe de 100 de percheziții domiciliare urmează să fie efectuate în București și 19 județe din țară. Persoanele vizate de acestea sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Peste 120 de percheziții la suspecți de șantaj, distrugere și alte infracțiuni

Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au pus astăzi în aplicare 123 de mandate de percheziții. Acestea au fost realizate atât la domiciliile unor persoane fizice, cât și la sediile unor persoane juridice.

Perchezițiile vor fi efectuate în București și următoarele județe: Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj.

Persoanele din cauză sunt cercetate pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • Constituire de grup infracțional organizat,
  • Șantaj,
  • Lipsire de libertate în mod ilegal,
  • Lovire sau alte violențe,
  • Distrugere,
  • Favorizarea făptuitorului.

40 de persoane vor fi duse la audieri

După cum au anunțat procurorii DIICOT, grupul infracțional a fost constituit încă din anul 2018. Acesta avea scopul de a împiedica extinderea sălilor de joc concurente celor administrate de grup.

De asemenea, grupul avea și scopul să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri, a transmis DIICOT.

În total, 40 de persoane urmează să fie conduse la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. Acestea urmează să fie audiate pentru a se putea stabili exact care a fost situația de fapt.

Cookies