Mafia falșilor parcagii din București. Poliția îi sancționează, dar nimeni nu plătește amenzile

10 aug. 2022
4357 Afișari
Mafia falșilor parcagii din București. Poliția îi sancționează, dar nimeni nu plătește amenzile
Mafia falșilor parcagii din București. Poliția îi sancționează, dar nimeni nu plătește amenzile | Sursă foto: Facebook-Politia Locala Bucuresti - www.plmb.ro

Să găsești un loc de parcare în centrul Capitalei poate fi o adevărată provocare. Pe fondul acestei nevoi a oamenilor a apărut o adevărată mafie a falșilor parcagii în București. Respectivii le cer bani șoferilor, cu toate că locurile aparțin Primăriei.

Mafia falșilor parcagii din București

Locurile de parcare din centrul Bucureștiului, multe dintre ele aparținând Primăriei Capitalei, sunt rezervate în mod abuziv de mai multe persoane ce se dau drept angajați ai administrației publice. Din banii ceruți șoferilor, aceștia câștigă sute de lei zilnic, conform unui reportaj realizat de Observatornews.ro.

Cu toate că polițiștii îi sancționează frecvent pe falșii parcagii, amenzile nu sunt plătite, iar ei se întorc mereu la „muncă”.

Locurile de parcare sunt ocupate de lăzi, bidoane de apă sau chiar scaune de plastic, astfel încât nimeni să nu le ocupe fără să plătească. Regula este primul venit, primul servit, iar tarifele cerute de parcagii variază.

„Mă cunosc toate clanurile astea interlope din Sectorul 1”

Un parcagiu a acordat un interviu pentru Observatornews.ro. Acesta a declarat că de 22 de ani se ocupă de o parcare din apropierea Pieței Victoriei. Bărbatul și-a procurat chiar și o vestă reflectorizantă, asemenea celor purtate de către angajații PMB.

Iată ce a declarat bărbatul:

  • Reporter: „Vesta asta de unde o aveți?”
  • Parcagiu: „E din gunoi, doamnă. Nu vedeți că e ruptă!”
  • Reporter: „Cam cât faceți pe zi din parcări?”
  • Parcagiu: „150 de lei, 200 de lei.”
  • Reporter: „Azi ați primit amenda asta.”
  • Parcagiu: „Da! E de la 50 de lei la 250. Mi-a dat 100 de lei.”
  • Reporter: „Primiți des amenzi?”
  • Parcagiu: „Zi de zi. Ce scrie aici? A fost depistat… pentru parcare în timp ce apela…. la mila publicului. Luăm zi de zi. Am două aici. Aia de la Poliția Locală și asta e de la Secția 4.”

Astfel că, „salariul” unui parcagiu variază între 4.000 și 6.000 de lei pe lună. Bărbatul a declarat că ceilalți parcagii îl cunosc și nimeni nu vine să îi ia locul sau să se bage peste el.

Nu vin pentru că mă cunosc toți oamenii de etnie romă, toate clanurile astea interlope din Sectorul 1. Sunt multe clanuri dar nu vin peste mine aici. Nu vin să mă deranjeze pe mine, să-mi ceară taxă de protecție.

Reprezentantul Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur, a declarat că de la începutul anului au fost aplicate circa 4.000 de amenzi contravenționale pentru cei ce apelează la mila publicului în mod repetat.

Cookies