„Mafia cărnii stricate”: Care este lanţul de magazine implicat şi oraşele în care se acţiona

de:
19 mart. 2014
0 Afișari

Conform Libertatea.ro, s-a constatat astfel că membrii reţelei racolau persoane cu posibilităţi materiale reduse care, pentru nişte sume modice, acceptau să deschidă societăţi comerciale pe numele lor.

Astfel, procurorii DIICOT au indicii că alte zece firme ar fi fost folosite în circuitul evazionist al mafiei cărnii. Este vorba despre:

SC Modu Bene Total SRL fostă SC Denis Activ Com SRL;
SC Dareli Prosper SRL fostă SC Promedia Cris SRL;
SC Rapid Activ Business SRL fostă SC Electic Artinvent SRL;
SC Optim Activ Business SRL;
SC OM Templu S SRL;
SC Orda Premium SRL;
SC A & A INTRAST SRL;
SC Actual Food SRL;
SC Best Market Place SRL;
SC Salito Trading SRL.

Conform evz.ro, care citează referatul DIICOT, „Modul de operare constă în racolarea unor persoane din România fără posibilităţi materiale care, în schimbul unor sume modice, îşi manifestă acordul pentru înfiinţarea unor societăţi comerciale sau după caz achiziţionarea unor astfel de entităţi care funcţionează o scurtă perioadă de timp (în medie 2-3 luni, de regulă până la momentul în care trebuie să declare ori să vireze TVA), pe numele acestora, iar unul dintre membrii reţelei (N.R. – Ciocoiu Mirel) este împuternicit să efectueze operaţiuni în conturile bancare şi în numele societăşilor comerciale.”

Potrivit aceluiaşi document, destinatarul final era firma SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca, care este cea mai mare firmă din Cluj în domeniul comerţului cărnii şi produselor din carne. Firma Michelangelo, în fiinţată în 2002, acoperă partea de vest a ţării, având magazine de desfacere în oraşele Cluj-Napoca, Bistriţa, Oradea, Alba Iulia, Turda şi Dej.

Însă firma, ale cărei produse se comercializează atât în magazinele proprii, cât şi în alte reţele, deţine şi un depozit cu preparate din carne, respectiv o reţea de zeci de magazine în Transilvania.

Cookies