ARHIVA B365

Maestrul Gică Petrescu a murit acum 8 ani, dar e dator 51.291 de lei la întreţinere

Dacă în timpul vieţii Gică Petrescu s-a asigurat că nu are nici un leu datorie, după trecerea sa în nefiinţă lucrurile s-au schimbat. Garsoniera în care a locuit maestrul nu a fost revendicată de nimeni şi, fireşte, nu au fost plătite nici facturile aferente, scrie libertatea.ro.

Aşa se face că, la avizier, garsoniera cu numărul 11, cel în care Gică Petrescu şi-a dus traiul, are o datorie fabuloasă: 51.291 de lei. Ar fi fost cineva care ar fi putut revendica imobilul, o nepoată de-a maestrului. Însă, de când acesta s-a stins, ea nu a ridicat nici o pretenţie şi nici nu s-a arătat dornică să plătească facturile rudei sale. De doi ani, garsoniera a intrat în posesia Direcţiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti (DGRFPB). Doar că, deşi în urma unui proces instituţia a fost obligată la plata datoriilor acumulate în contul regretatului artist, aceasta refuză să plătească. Cum proprietatea se află în litigiu, ea nici nu poate fi vândută şi, uite aşa, se joacă de-a alba-neagra cu o casă care ar fi meritat, poate, să fie transformată în muzeu.

„Succesiunea defunctului Petrescu Gheorghe a fost declarată vacantă şi a intrat în proprietatea privată a statului, în 2012. Totodată, instanţa de fond a hotărât plata sumei totale de 36.385,55 de lei, calculată până la data de 31.12.2010, reprezentând cheltuieli de întreţinere restante şi penalizări calculate de asociaţia de proprietari pentru neplata la termen a cheltuielilor”, au declarat reprezentanţi ai DGRFPB. La aceste datorii se mai adaugă cele strânse în ultimii 4 ani, ajungându-se, astfel, la suma astronomică de 51.291de lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button