MAE: Un nou caz de incendiere a autoturismelor unor cetățeni români, în Italia

de:
08 mart. 2015
0 Afișari
MAE: Un nou caz de incendiere a autoturismelor unor cetățeni români, în Italia

Ambasada României la Roma a întreprins imediat demersuri pe lângă autoritățile de poliție locale, cu solicitarea de declanșare a procedurilor de investigație specifice în vederea verificării semnalărilor și clarificării situației la fața locului, se arată în comunicatul Ministerului de Externe al României.

„Un incident similar s-a înregistrat în urmă cu o săptămână la Roma, poliția demarând o anchetă. Până în prezent nu există informații oficiale privind depistarea autorilor infracțiunii.

Ambasada României la Roma menține în permanență legătura cu autoritățile locale competente pentru investigarea acestor cazuri. MAE va reveni cu detalii pe măsura obținerii unor informații din surse oficiale.

MAE îşi exprimă speranța că aceste investigații vor fi finalizate in cel mai scurt timp, iar autorii vor suferi neîntârziat rigorile legii, mai ales având in vedere suspiciunile de xenofobie în săvârşirea acestor fapte, ceea ce este complet inacceptabil, precum şi caracterul lor recurent”, se arată în comunicatul MAE.

Reamintim că, românii sunt ținta unor atacuri rasiste la Roma! Deja sunt 9 cazuri, în doar o săptămână, de mașini ale românilor care lucrează la Roma care au fost incendiate. Totul pare că are loc pe fondul declarațiilor xenofobe din ultimul timp ale Partidului Liga Nordului. 

Cookies