MAE: Românul găsit spânzurat în Republica Moldova a fost lăsat nesupravegheat în arest

de:
24 sept. 2013
0 Afișari
MAE: Românul găsit spânzurat în Republica Moldova a fost lăsat nesupravegheat în arest

„Consulatul General al României de la Bălţi a fost informat de către autorităţile locale cu privire la cazul cetăţeanului român, care s-a sinucis, duminică, în sediul Comisariatului de Poliţie din Soroca. Conform datelor furnizate, cetăţeanul român a fost oprit de un echipaj al poliţiei rutiere din Soroca în cadrul unui control de rutină. Întrucât existau suspiciuni că se află în stare de ebrietate, acesta a fost transportat la spital în vederea recoltării probelor biologice”, se arată în comunicatul MAE remis Mediafax, citat de Rtv.net.

Ulterior, tânărul a fost condus la secţia de poliţie pentru a i se întocmi dosar penal pentru „refuzul testării alcoolemiei, conducere în stare de ebrietate, ultragierea organelor de poliţie şi opunerea de rezistenţă unui organ al poliţiei, fiind chemat şi avocatul din oficiu, acesta ajungând după câteva minute”, potrivit sursei citate.

Autorităţile locale au informat Ministerul român de Externe că, la secţia de poliţie, bărbatul, originar din Bucureşti, a fost lăsat în arest „nesupravegheat pentru câteva momente, timp în care acesta s-a sinucis prin spânzurare”.

MAE precizează că reprezentanţi ai Consulatului General al României de la Bălţi s-au deplasat în oraşul Soroca pentru a obţine „clarificări” referitoare la decesul cetăţeanului român. Aceştia au purtat discuţii cu şeful Inspectoratului de Poliţie Soroca, cu ofiţerul de urmărire penală şi procurorul pe acest caz, care au prezentat contextul în care a avut loc incidentul. Totodată, a fost contactat medicul legist al Spitalului raional Soroca „A. Prisăcari”, care a realizat autopsia cadavrului şi a concluzionat că bărbatul a murit în urma spânzurării.

Un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit, duminică, strangulat în arest, în Republica Moldova, unde fusese dus după ce a condus băut, a refuzat să fie testat pentru alcoolemie şi a lovit un poliţist, relatează Unimedia.

Cookies