ARHIVA B365

MAE: Pronosticul pentru minorul agresat în Franţa este rezervat. S-a demarat o colaborare judiciară

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Paris a trimis în cursul zilei de marţi o echipă consulară la Comisariatul Plaine Saint-Denis pentru a acorda asistenţa consulară de specialitate familiei victimei.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a minorului de origine română linşat săptămâna trecută, MAE precizează că „pronosticul vital este în continuare rezervat, starea generală fiind stabilă”.

„Misiunea diplomatică cooperează strâns cu autorităţile franceze responsabile în vederea obţinerii de informaţii actualizate cu privire la acest caz şi pentru urgentarea soluţionării anchetei. În acelaşi scop, a fost demarată o colaborare pe linie judiciară între autorităţile române şi franceze”, se mai arată în comunicatul MAE.

Ministerul menţionează că autorităţile franceze au atras atenţia că nu pot fi făcute publice informaţii din cadrul unei anchete penale aflată în curs de desfăşurare, conform legislaţiei franceze.

Un minor rom român se află la spital, după ce a fost bătut, la 13 iunie, de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri într-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, în zona central-nordică a Franţei, conform site-ului revistei franceze Le Nouvel Observateur.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, minorul, în vârstă de 16 ani, ar fi fost bătut crunt de persoane care-l suspectau că a spart anterior apartamentul unei femei din localitate. „Un grup de persoane a venit să-l caute în această tabără şi l-a luat cu forţa”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei. Minorul a fost sechestrat într-o pivniţă, unde agresorii l-au bătut cu brutalitate.

„Aproximativ 12 persoane” ar fi participat la această linşare, potrivit unei surse apropiate cazului. Mama minorului este cea care a sesizat poliţia. Tânărul a fost găsit vineri seara, inconştient, abandonat într-un cărucior de la un supermarket, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Nicio persoană nu era arestată până luni seara în acest caz, potrivit Le Nouvel Observateur.

Grav rănit, minorul a fost internat la Spitalul Lariboisière de la Paris, unde se afla într-o stare critică luni. „Prognosticul său vital este angajat. Este în comă”, a precizat o sursă judiciară. Tânărul Darius trăia împreună cu familia şi alţi romi într-o casă părăsită, la marginea drumului naţional numărul unu, în dreptul cartierului Cité des Poètes, la Pierrefitte-sur-Seine.

Potrivit unei surse judiciare, el era cunoscut pentru comiterea unor furturi. Adolescentul a fost arestat în mai multe rânduri, începând din iunie, a declarat primarul Pierrefitte-sur-Seine Michel Fourcade. Primarul socialist a declarat că mai multe maşini au fost sparte în ultimele săptămâni în Cité des Poètes, alimentând resentimentele locuitorilor faţă de romi, pe care-i acuză că sunt autorii acestor furturi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button