MAE: Şoferul care a provocat accidentul din GRECIA este reţinut de poliţia locală

de:
06 oct. 2014
0 afișări
MAE: Şoferul care a provocat accidentul din GRECIA este reţinut de poliţia locală

UPDATE Ministerul de Externe al României a transmis luni un comunicat de presă cu informații noi în privința accidentului din Grecia în care șoferul de origine română a provocat un accident în care au decedat 5 persoane:

CITEȘTE ȘI: Şoferul român care a provocat accidentul din Grecia, soldat cu cinci morţi, acuzat de OMOR DIN CULPĂ

„În continuarea informărilor anterioare privind tragicul eveniment survenit la data de 5 octombrie 2014, în nordul Greciei, precizăm că ancheta judiciară este în curs de desfăşurare.

Şoferul autocamionului este, în prezent reținut de poliţia locală.

În cursul acestei zile sunt preconizate noi audieri la tribunal, pe baza informaţiilor şi probelor culese de la locul accidentului.

Precizăm că reprezentantul oficiului consular român a contactat firma proprietară a autocamionului, ocazie cu care a informat asupra situaţiei actualizate, inclusiv din perspectiva necesităţii asigurării serviciilor de traducere, cât şi a reprezentării juridice, de către un avocat, la instanţa de judecată.

Reamintim că pe toată durata primelor audieri, ce au avut loc ieri, 5 octombrie 2014, şoferul autocamionului a beneficiat de asistenţa unui traducător de limba română, fiind prezent şi reprezentantul consulatului român.

Din acest punct de vedere,reprezentantul conducerii poliţiei locale a apreciat prezenţa imediată a consulului român la locul producerii accidentului.

Şoferul autocamionului va fi asistat la audierile de astăzi atât de un traducător, cât şi de un avocat.

Consulul General al României la Salonic va asista la şedinţa de audieri preconizată, fără a avea competenţa legală de a influenţa în vreun fel procedurile judiciare aflate în curs.

Stabilirea cauzelor exacte ale producerii accidentului va fi realizată după finalizarea tuturor procedurilor judiciare aflate în curs, la nivelul autorităţilor elene competente.

Conform ultimelor informații obținute rezultă că un alt cetățean rănit foarte grav a decedat ulterior la spital, astfel că bilanțul actual indică 5 persoane decedate”, arată MAE.

Cookies