MAE informează că în Grecia există pericol ridicat de incendii. Atenționare de călătorie

01 iul. 2021
73 Afișari
MAE informează că în Grecia există pericol ridicat de incendii. Atenționare de călătorie

MAE informează că în Grecia există pericol ridicat de incendii și a lansat o atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în concediu sau vor tranzita această țară.

MAE informează că în Grecia există pericol ridicat de incendii condorm atenționării pe care autortitățile române au primit-o de la Secretariatul de Stat pentru Protecție Civilă elen.

Conform acesteia, din cauza temperaturilor mari din această perioadă există riscul producerii unor incendii de vegetație.

MAE avertizează că zonele în care acestea se pot produce sunt: Achaia, Corint, Argolida, Arkadia, ​​Attica, Evia (cu excepția Skyros), Kythera, Fokida, Fthiotida, Magnisia, Larissa (Sterea și Tesalia), și Lakonia în Peloponez, precum și pe insula Rodos.

Grecia atenționează și recomandă turiștilor să nu aprindă focul în aer liber, iar în cazul în care văd incendii să anunțe îndată pompierii.

Serviciul de pompieri din Grecia poate să fie apelat la numărul de telefon 199.

În Grecia există pericol ridicat de incendii. Unde se pot informa românii

MAE precizează că pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Protecție Civilă din R. Elenă, https://www.civilprotection.gr/en/forest-fires, sunt instrucțiuni în limba engleză privind modul de acțiune în caz de incendiu.

Mai mult, cetățenii români care sunt în vacanță în Grecia sau în tranzit în această țară pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Grecia (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet: http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), cu informații și sfaturi de călătorie.

MAE informa, săptămâna trecută, că există noi condiţii de intrare în Grecia. Statul elen a actualizat condiţiile de întrare în ţară, valabile pânâ la 3 iulie, cel  puțin. Potrivit noilor reglementări, statul elen acceptă acum şi testele rapide.

Cookies