ARHIVA B365

MAE condamnă atentatul din Mali, soldat cu cel puțin cinci morți și 10 răniți

„Condamnăm cu fermitate actul terorist de noaptea trecută din Bamako. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor”, se arată în mesajul ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, potrivit unei postări a MAE pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: Atac terorist la un restaurant din Mali.Cinci persoane au murit, între care un francez și un belgian

Doi suspecți au fost arestați și sunt interogați în urma atentatului comis în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un restaurant din Bamako, soldat cu cel puțin cinci morți și 10 răniți, relatează AFP și DPA.

Cei doi suspecți, a căror identitate nu a fost precizată, ‘sunt în curs de interogatoriu’, a afirmat o sursă a poliției locale, adăugând că aceștia au început să furnizeze anchetatorilor informații ‘interesante’.

Potrivit DPA, cel puțin cinci persoane au fost ucise și 10 rănite într-un atac armat și cu grenade la un club de noapte din capitala statului Mali, Bamako.

Un bărbat a aruncat câteva grenade într-un district în care se află numeroși cetățeni străini, în centrul capitalei Bamako, după care a intrat în clubul de noapte și a deschis focul, au declarat martori ai atacului.

Numeroși lideri europeni au condamnat atacul din Bamako, între care președintele francez Francois Hollande, ministrul de Externe belgian Didier Reynders, care a confirmat că una dintre victime era cetățean belgian.

‘Atacul terorist din Bamako arată faptul că nu putem lua de bun procesul de stabilizare din Mali, eforturile ar trebui să continue, condoleanțe familiilor victimelor’, se arată într-un mesaj difuzat pe Twitter de ministrul de Externe leton, Edgars Rinkevics.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button