ARHIVA B365

MAE are în atenţie cazul unei tinere din România care s-a pierdut pe un TRASEU din NEPAL

Ambasada României în India, care asigură reprezentarea diplomatică a României şi în Nepal, are în atenţie cazul persoanei de cetăţenie română dispărute în zona Chomrong din Nepal, precizează MAE, la solicitarea News.ro.

În acest sens, misiunea diplomatică română a întreprins în regim de urgenţă demersurile specifice pe lângă autorităţile competente locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii dispariţiei acesteia, fiind în aşteptarea unui răspuns din partea acestora„, se arată în răspunsul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe adaugă că misiunea diplomatică menţine permanent legătura cu apropiaţii persoanei dispărute.

Conform informaţiilor furnizate de către aceştia, persoana în cauză a aterizat în Kathmandu, Nepal, în data de 11 iulie 2016, urmând să călătorească înapoi spre România în data de 18 iulie 2016. Nu se cunosc detalii despre ruta turistică pe care aceasta urma să se deplaseze. Ambasada României la New Delhi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune„, precizează MAE.

Pritenii tinerei, pe nume Adina Popescu, s-au mobilizat pe facebook şi au creat un site unde dau conturile pentru a strânge fonduri ca sa poată plăti pentru căutarea ei cu elicopterul. Ultima dată, tânăra ar fi fost vazută dupa ce terminase un traseu dificil din Himalaya şi se îndrepta spre aeroport.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button