Madonna arată prea tânără, Sarah Jessica Parker prea bătrână, iar bucureștencele sunt prinse fix la mijloc

07 feb. 2023
763 Afișari
Madonna arată prea tânără, Sarah Jessica Parker prea bătrână, iar bucureștencele sunt prinse fix la mijloc
Madonna arată prea tânără, Sarah JessicaParker prea bătrână, iar bucureștencele sunt prinse fix la mijloc | Foto: Maria Coman

„Madonna arată bine pentru vârsta ei… dacă vârsta ei este cea a unui vampir de 2.700 de ani care mănâncă copii și animale mici de vii”… „A fost nominalizată Madonna pentru „Best New Face” la Premiile Grammy din acest an?”

Asta zice planeta despre apariția Madonnei de la Grammy. Că e de nerecunoscut. Că de ce s-a operat. Că de ce s-a operat așa. Că de ce nu arată bătrână. Că de ce trage de tinerețe. Că nu există tinerețe fără bătrânețe. Aceeași planetă care, în schimb, inventează zi de zi ceva nou pentru ca femeile să arate mai tinere. Fillere, botox, botox de 1000 de feluri, acid hialuronic, terapia vampir, microneedling, injecții cu vitamine, injecții cu minerale, you name it, they already have it.

Madonna arată prea tânără, Sarah Jessica Parker prea bătrână, iar bucureștencele sunt prinse fix la mijloc
Madonna, la decernarea premiilor Grammy – februarie 2023 | Foto: Screenshot YouTube

Dacă nu ai suficienți bani pentru astea, există creme. An de an altele, într-un an sunt la modă polifenolii din struguri, în alt an uleiul de argan, în altul acidul de nu știu care, uleiul de măsline, crema pentru hemoroizi pusă pe ochi, ca să dispară cearcănele, castraveții pentru hidratare, lămâia pentru albire. Sau fire, operații, intervenții, ridicări de pleoape, tăieri de nas, orice. Miliarde și miliarde de dolari investite în industria așa zisă a frumuseții care promite în toate reclamele sale că vei arăta mai bine și mai tânără. 

Ce e drept, acum nu zic neapărat mai tânără, că nu mai e la modă, trebuie să părem corecți politic, dar doar să părem, pentru că de fapt trendul e același. Toate regimurile de îngrijire a pielii  promit o piele mai tânără, mai luminoasă, mai fermă și mai tânără. Un brand susține că noua sa pudră vă va oferi un „voal eteric de tinerețe”. Cele mai în vogă produse de înfrumusețare promit toate să vă ofere un aspect mai tânăr. Serurile, cremele și elixirele anti-îmbătrânire și anti-riduri inundă piața și conștiința noastră

De operațiile Madonnei se minunează aceleași persoane care, acum 5 ani, se dădeau cu capul de pereții internetului când Sarah Jessica Parker a venit la Met Gala cu – INCREDIBIL, nu o să vă vină să credeți! -o rochie spectaculoasă, și cu RIDURI!!!!  “Arată de 89 de ani”, striga Twitterul, același Twitter care o ceartă acum pe Madonna că nu arată de 64 de ani. Și, sigur, povestea se repetă și pe Instagram și peste tot.

VIDEO | Sara Jessika Parker la Met Gala, de-a lungul anilor

Dați o căutare pe google cu actress și cu aging. Primele rezultate sunt 17 metode să arăți cu 10 ani mai tânără, actress with puffy eyes, 16 celebrități care își împărtășesc metodele de a întâzia îmbătrânirea. 

Să fim cinstiți, oricât încercăm să spunem că e o vârstă ca oricare alta, e o vârstă la care uneori începem să nu ne mai recunoaștem. Și ne dorim să fim în putere și sănătoși și așa cum ne-am obișnuit cu noi. Și e firesc, pentru că îmbătrânirea vine și cu frica de moarte, dacă n-o aveam deja. Și am face orice să evităm sau să amânăm. 

Pe deasupra, mai vin și toate presiunile și invențiile de care vorbeam mai sus. Care nu sunt făcute să fie expuse la muzeu, ci ca să ne determine să le folosim. Iar când le folosim, eventual să nu recunoaștem și să fie discret, să nu se vadă. E o capcană din care e foarte greu să scapi, indiferent că ești Madonna sau o femei obișnuită care nu a văzut scena decât de pe locul spectatorului. 

Poveștile care li se spun în mod repetat femeilor despre îmbătrânire se bazează pe teamă, pe pierdere, pe irelevanță, așa că ne rămâne în cap faptul că ceea ce trebuie să facă o femeie este să nu îmbătrânească. 

Ne vopsim părul, suntem condiționate practic să fim obsedate de propria tinerețe de sute, mii de ani. Iar realitatea e că e greu să reziști într -o lume care te vrea tânără. Așa că, sincer, e bine și așa, și așa. E ok și fără botox, și cu și asta vă spun din experiență. Căci puține reușim să scăpăm presiunii, iar când ești fotografiată și disecată decenii în șir, e mai greu să lași garda jos.  Și oricum, cum zice ea însăși. Madonna adică. „Iată ce am învățat după patru decenii în muzică. Dacă ți se spune că ești șocant, scandalos, supărător, problematic, provocator sau periculos, cu siguranță ai descoperit ceva.”

Nota B365.ro: Tot Maria Coman, mai jos:

Cookies