MĂDĂLIN VOICU, la DNA. Averea deputatului, pusă sub sechestru UPDATE

de:
01 mart. 2016
0 Afișari
MĂDĂLIN VOICU, la DNA. Averea deputatului, pusă sub sechestru UPDATE

UPDATE Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu, dar și a altor inculpați din dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate.

„procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea următoarelor persoane, având calitatea procesuală de suspect ori inculpat:

PĂUN NICOLAE, până la concurența sumei de 30.470.708,72 lei
VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN, până la concurența sumei de 411.541 lei
OLTEANU CARMEN, până la concurența sumei de 194.241 lei
IVAN GHEORGHE, până la concurența sumei de 12.384.208,72 lei
GRIGORE VASILICA, până la concurența sumei de 676.255 lei
PEPENEL VALENTIN, până la concurența sumei de 459.244 lei
PARASCHIV IULIAN COSTEL, până la concurența sumei de 14.866.500 lei
RADU IRINA VALERIA, până la concurența sumei de 27.250.708,72 lei
ROTARIU FLORENTINA, până la concurența sumei de 27.250.708,72 lei

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea societății NIKY SCORPION ALCOM S.R.L., până la concurența sumei de 3.220.000 lei.

Măsura asigurătorie a fost dispusă avându-se în vedere necesitatea de a evita ascunderea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor mobile și imobile de către persoanele sus-menționate, pentru a servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârșirea infracțiunilor”, precizează DNA, într-un comunicat de presă. 

Mădălin Voicu a ajuns la DNA în jurul ora 09.00, iar la scurt timp după acesta a ajuns la DNA şi soţia sa, pusă sub acuzare în acelaşi dosar. Cei doi au stat la DNA aproximativ zece minute şi la plecare nu au făcut nicio declaraţie.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Mădălin Voicu că pun sub sechestru asiguratoriu 400.000 de lei din averea familiei. Procurorii urmează să identifice ce bunuri are Voicu, iar în funcţie de cuantumul prejudiciului, să indisponibilizeze suma respectivă din averea deputatului. Şi soţia lui Mădălin Voicu a fost anunţată că i-a fost pusă sub sechestru o parte din avere.

Mădălin Voicu este cercetat în libertate în dosarul „Partida Romilor”.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, săptămâna trecută, plângerea deputatului Mădălin Voicu prin care acesta contesta măsura controlului judiciar și cauțiunea de 500.000 de lei instituite de DNA împotriva lui, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani.

Pe 18 februarie, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de Mădălin Voicu, după ce Camera Deputaților a respins cererea de reținere și arestare preventivă a acestuia. Tot atunci, Mădălin Voicu a fost anunțat că are la dispoziție 10 zile pentru a depune o cauțiune de 500.000 de lei.

Deputatul a contestat decizia procurorilor la instanță, având câștig de cauză. În cadrul procesului desfășurat marți, deputatul le-a spus magistraților că el este un susținător al dreptății, însă trebuie să îndure o rușine, deși nu este vinovat.

Avocații deputatului au arătat că Mădălin Voicu nu are bani să plătească cauțiunea stabilită de DNA pentru că depășește cu mult veniturile realizate de acesta. În plus, Mădălin Voicu are cinci copii în întreținere.

Pe de altă parte, avocatul Lucian Bolcaș a spus că această cauțiune pare o măsură de răzbunare din partea DNA, după ce procurorii nu au reușit să obțină în Parlament încuviințarea pentru reținerea și arestarea lui Mădălin Voicu.

Lucian Bolcaș a făcut o paralelă între situația lui Mădălin Voicu și fabula „Greierele și furnica”: „A cântat toată vara, dar are conturile goale”.

„Nu am nimic să adaug la ce au spus avocații mei. Poate interesează starea mea și rușinea pe care trebuie să o îndur, deși eu nu am nicio vină. Sunt nevinovat. Eu sunt un susținător al dreptății”, le-a spus marți Mădălin Voicu judecătorilor.

Stire in curs de actualizare.

Cookies