Mădălin Voicu: „Interceptările din dosar sunt banale. DNA mă scoate în faţă ca pe urs”

de:
11 feb. 2016
0 Afișari
Mădălin Voicu:

Deputatul Mădălin Voicu a venit la Camera Deputaților, însoţit de avocat, pentru a studia dosarul în care procurorii DNA cer reținerea și arestarea sa pentru fapte de corupție.

Mădălin Voicu a explicat că interceptările din dosarul său nu au relevanţă juridică. ”Foarte frumoase sunt (interceptările din dosar n.r.), adică stereo. Sunt interceptări ciudate, adică au cel puţin un grad de banalitate care presupun că nu-l pot folosi domnii de la DNA (…) Trebuie să vă spun un lucru: aştept să mi se demonstreze cu probe vinovăţia”, a spus deputatul PSD, citat de Mediafax.

Referitor la acuzaţiile de trafic de influenţă, Mădălin Voicu a spus că implicarea sa vizează un telefon pe care l-a dat fostului ministru al Fondurilor Europene şi al Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care l-a rugat să-l primească într-o audienţă pe deputatul Nicolae Păun.

Sigur că ei (DNA n.r.) mă scot în faţă ca pe urs. Îl luăm pe Mădălin, lasă că merge şi Mădălin. Bine, nu e numai cazul lor şi în partid e la fel (…) Acum, din cauza unor lucruri pe care le-am spus, le-am crezut şi le-am făcut trebuie să plătesc oalele sparte ale altora”, a adăugat deputatul.

CITEŞTE ŞI DNA a început urmărirea penală faţă de şefii ANAF, Gelu Diaconu şi Mihai Vătășoiu

 ‘‘Nu înţeleg termenii juridici în formularea pe care o citim în cele 15 sau 16 dosare (…) În referatul pe care l-am citit este clar ce scrie acolo. Sunt probleme tehnice sau, mă rog, de interpretare sau de analiză pe care eu nu le înţeleg, pentru că nu mă pricep’‘, a mai spus deputatul PSD.

Întrebat de jurnalişti dacă va face o recomandare pentru colegii deputaţi, în privinţa votului din plen, Mădălin Voicu a spus că nu ”îşi permite” să facă recomandări nimănui. De asemenea, el a explicat că deputaţii îl cunosc suficient de bine ca să nu mai fie nevoie de aşa ceva.

După ce vor fi studiate dosarele, deputaţii din Comisia juridică se vor reuni pentru a da un raport. Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a precizat că şedinţa Comisiei pe tema cazurilor Voicu şi Păun va avea loc luni, de la ora 10.30.

Dosarul DNA privind acuzaţiile de trafic de influenţă şi deturnare de fonduri aduse deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun are 19 volume, însumând 4886 de pagini.

DNA a cerut miercuri încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de bani.

 

 

Cookies