ARHIVA B365

Mădălin Dumitru, fost director în Primăria Capitalei, arestat preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor anticorupţie formulată după ce Tribunalul Bucureşti a dispus, 7 iunie, ca Mădălin Dumitru să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie privind arestarea preventivă a inculpatului Dumitru Mădălin-Ionică pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data încarcerării. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, potrivit deciziei luate joi de Curtea de Apel Bucureşti.

Mădălin Dumitru, suspendat din funcţia de director al Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitale, a fost reţinut în 5 iunie, fiind acuzat de fals în declaraţii, efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, participaţie improprie la delapidare, luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Procurorii DNA au dispus  punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Mădălin Ionică Dumitru, director al Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Municipiului Bucureşti, pentru fals în declaraţii (trei acte materiale), efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, participaţie improprie la delapidare, în formă continuată, luare de mită, abuz în serviciu şi trei infracţiuni de trafic de influenţă, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

Mădălin Dumitru a fost suspendat din funcţie, după ce a fost reţinut.

Potrivit DNA, şeful Direcţiei Infrastructură a municipalităţii a luat mită două maşini de lux, 50.000 de euro şi 9.000 de lei, de la două firme, pentru a le obţine lucrări în subcontractare şi a recepţionat lucrări neefectuate la Pasajul Băneasa, fiind decontaţi în plus 701 metri de parapet.

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada 2009 – 2014, în calitate de director general în cadrul Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, preşedinte al comisiilor de evaluare, preşedinte al comisiei de recepţie a lucrărilor, Dumitru a pretins şi primit de la o societate comercială foloase necuvenite de peste 9.200 de lei, constând în efectuarea unor lucrări de reparaţii, renovare, instalaţii, în materialele necesare şi în obiecte electrocasnice, pentru a-şi exercita influenţa în vederea atribuirii şi a derulării în bune condiţii a contractelor, precum şi pentru a aproba decontarea unor lucrări neefectuate.

Mădălin Dumitru mai este acuzat că, prin recepţionarea unor lucrări neefectuate la obiectivul „Refacerea şi consolidarea structurii de rezistenţă a Pasajului denivelat suprateran Băneasa”, a creat premisele decontării de lucrări neefectuate în sumă de 372.636 lei fără TVA, respectiv la articolul deviz „Parapet metalic direcţional zincat” au fost decontaţi în plus 701 metri de parapet nepus în operă.

În ordonanţa de reţinere se mai arată că, în perioada 2009 – 2014, Mădălin Dumitru a primit de la reprezentanţii a două societăţi comerciale două autoturisme, un Mercedes şi un BMW X6, precum şi alte foloase necuvenite în cuantum de circa 50.000 de euro şi 9.000 de lei, în vederea obţinerii pentru acestea de lucrări în subcontractare, de avize sau aprobări, dar şi pentru efectuarea plăţilor la timp.

Mădălin Dumitru mai este acuzat şi că a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la veniturile realizate în perioada 2008-2013.

În ce priveşte acuzaţia de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, procurorii arată că, după numirea în funcţia de director al Direcţiei Infrastructură, Mădălin Dumitru a continuat să administreze societăţile Precon SRL şi Magistral SRL, atât în mod direct, cât şi prin intermediul altor persoane, fiind în continuare factorul de decizie în cadrul acestora.

În 28 mai, procurorii DNA au făcut 20 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la instituţii publice, printre care şi la Primăria Capitalei, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button