Macovei: Tăriceanu mi-a ceruit să găsesc un canal de comunicare cu DNA, ca să afle de anchete

de:
18 mai 2016
0 afișări
Macovei: Tăriceanu mi-a ceruit să găsesc un canal de comunicare cu DNA, ca să afle de anchete

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, miercuri, la Piatra Neamt, ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu i-a cerut, cand era ministru al Justitiei in guvernarea acestuia, sa gaseasca „un canal de comunicare intre el si DNA” pentru a afla despre anchetele pe care vor sa le deruleze procurorii anti-coruptie, informeaza Agerpres. Monica Macovei a povestit ca, dupa ce anchetele DNA au vizat si oameni politici din partidele aflate la guvernare, George Copos, dar si Calin Popescu Tariceanu s-au declarat deranjati de acest aspect.

„Mi-a spus Tariceanu: ‘cum, nu mergem la opozitie?’ Apoi mi-a spus: ‘trebuie neaparat sa gasesti un canal de comunicare intre DNA si mine si eu sa aflu din timp cine este anchetat, inclusiv cine este interceptat sau urmarit’. Si eu ma uit in ochii lui si ii spun: nu voi gasi astfel de canale de comunicare, nu trebuie sa stiti, nici eu nu stiu, doar procurorul de caz trebuie sa stie. Am fost pusa chiar la zid pentru asta”, a declarat Monica Macovei la o intalnire cu activul de partid M10, organizat cu ocazia lansarii candidatilor, conform hotnews.ro.

In acelasi context, Monica Macovei a povestit un episod dintr-o sedinta de Guvern, cand a fost data afara pentru ca nu voia sa semneze o ordonata de guvern.

„Calin Popescu Tariceanu m-a si dat afara dintr-o sedinta de Guvern. Mi-a spus: ‘nu vrei sa semnezi, du-te afara si ai jumatate de ora sa te gandesti’. I-am spus ca ma duc afara, dar in jumatate de ora nu devine legal. Era o ordonanta de urgenta la care se spunea la primul articol ca ‘noi, Guvernul, ne exceptam de la legea achizitiilor publice’, adica nu facem licitatie. Eu am intrebat de ce ‘noi, Guvernul’ trebuie sa ne exceptam de la legea achizitiilor publice. A spus: ‘pentru ca putem’. Am spus ca este neconstitutionala, nelegala si nu o semnez”, a declarat Monica Macovei

Cookies