Măcar nu mai e frig! Prognoza specială pentru București ne anunță că nu scăpăm de ploi până diseară, dar temperatura maximă va fi de 24 de grade

23 mai 2024
782 afișări
Măcar nu mai e frig! Prognoza specială pentru București ne anunță că nu scăpăm de ploi până diseară, dar temperatura maximă va fi de 24 de grade
Măcar nu mai e așa! Prognoza specială pentru București ne anunță că nu scăpăm de ploi până diseară, dar temperatura maximă va fi de 24 de grade | Foto simbol: Freepik

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București. Aceasta este valabilă joi, 23 mai.

Prognoza specială pentru București

ANM a emis prognoza specială pentru București ce este valabilă până diseară, la ora 23:00. În Capitală, cerul va fi acoperit de nori și va ploua, iar temperaturile nu vor depăși 22-24 de grade Celsius.

Cerul va avea înnorări și vor fi averse slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade.

Totodată, meteorologii au emis și o atenționare de cod galben în mai multe zone din țară, ce va fi valabilă până azi la ora 23:00.

Fenomenele vizate sunt instabilitatea atmosferică și cantități însemnate de apă.

În Banat, Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, în vestul Transilvaniei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Zonele afectate de codul galben emis de ANM | Sursa foto: Captură ecran ANM
Zonele afectate de codul galben emis de ANM | Sursa foto: ANM

Cum va fi vremea în weekend

ANM a transmis și cum va fi vremea în acest weekend în București. Ne vom bucura de o vreme caldă, cu o maximă termică de 29 de grade Celsius.

Vineri, 24 mai, cerul va fi variabil, iar temperatura maximă ajunge la 29 de grade Celsius. Minima termică resimțită va fi de 14 grade. Vântul va sufla cu 18 km/h.

Sâmbătă, 25 mai, temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius, iar minima termică va fi de 14 grade. Cerul o să fie variabil, iar vântul va avea o viteză de 19 km/h.

Duminică, 26 mai, ne vom bucura tot de o maximă termică de 28 de grade Celsius. Cerul va fi în continuare variabil, iar vântul va bate cu 19 km/h. Minima termică va fi de 13 grade.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies