ȘTIRI

MACACUL JAPONEZ. GOOGLE celebrează MACACUL JAPONEZ cu un logo special, de ZIUA PĂMÂNTULUI

MACACUL JAPONEZ este celebrat de ZIUA PAMANTULUI de GOOGLE cu un doodle special. 

MACACUL JAPONEZ face parte din subfamilia  Cercopithecinae, genul Macaca, ce cuprinde 20 specii. Numele este de provenienta portugheza si inseamna „maimuta”.

MACACUL JAPONEZ. Traiesc in grupuri de 10 pana la 30 de indivizi, fiind adaptabile celor mai variate climaturi si habitate, de la jungla tropicala la muntii inzapeziti. Pot fi intalniti in Algeria, Maroc, Tunisia si Gibraltar. Macacii berberi sau magotii, care traiesc pe stanca Gibraltarului, sunt singurele maimute din Europa care traiesc in liberatate.

MACACUL JAPONEZ. Grupurile sunt formate din membrii de ambele sexe in numar aproximativ egal, fiecare membru avand un rang bine definit, mostenit din partea mamei. Pentru imperechere, femela este cea care decide care-i va fi partenerul, preferand uneori un mascul de rang inferior celui dominant. Conflictele intre grupuri sunt frecvente, iar pentru a le aplana, macacii berberi fac cadou potentialului adversar un pui, in semn de pace.

MACACUL JAPONEZ. De curand a fost descoperita o noua specie de MACAC  JAPONEZ. Cercetatorii indieni au constatat prezenta in padurile din muntii statului Arunachal Pradesh, din nord-estul Indiei a unei specii noi, pe care au denumit-o macacul de Arunachal. Este vorba despre o maimuta mica, cu capul turtit si cu coada scurta, fiind cea de-a 21 specie de macac si a opta identificata in India. (Sursa: kappa.ro).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button