„Mă scoate din minți!”, răbufnește Vlad Voiculescu. (Iar noi n-avem poză cu Voiculescu țâfnos)

de:
01 dec. 2020
679 Afișari

Mai întâi, să recunoaștem că știm: e diferență mare, ba chiar contradicție între declarația cu "Mă scoate de minți" și fotografia cu Vlad Voiculescu. Trebuie să îmbunătățim baza de date foto, dar nu despre asta e vorba, ci despre motivul enervării sale.

Vlad Voiculescu se declară enervat de ceea ce el numește un fel de panaceu universal-valabil pentru toate problemele României. Despre fondurile europene invocate drept soluție la orice problemă. Iată ce scrie Vlad Voiculescu într-o postare publicată pe contul său de Facebook:
„Un lucru care mă scoate din minți este cum “fondurile europene” sunt dintr-o dată panaceul pentru orice problemă a țării în discursul politicienilor din partidele vechi. Practic ei nu vor să se schimbe nimic. Nu transparență, nu depolitizare, nu reforma administrației. E totul ok așa cum e, ei vor doar să fie lumea liniștită și să îi voteze că uite… vin fondurile de la Bruxelles:
Autostrăzi?
– Sigur, pe fonduri europene!
Spitale?
– Clar, pe fonduri europene!
– Fonduri europene!
Educație?
– Fonduri europene!
Acuma… spuneți și voi… când s-a rezolvat vreodată vreo problemă serioasă doar cu niște bani în plus?
În viața privată sau în viața unei societăți. E ca și cum copilul nu se mai ține de școală și e în pericol să nu treacă clasa nici măcar în toamnă și tu îți închipui că totul se rezolvă prin bunăvoința unui văr din Spania.
Apăi trebuie să știi ce faci cu copilul peste vară, ce meditator(i) îi găsești, cât te costă, să vezi dacă văru’ e de acord să finanțeze și da… trebuie și copilul să vrea. Că vorba aia: i-a mai dat și altă dată și ăsta micu a făcut party de ei…”
Sigur, e campanie electală în plină defășurare, mai sunt doar câteva zile (cinci, pe degete) până la alegerile parlamentare, dar e o perspectivă aici în povestea asta cu bani europeni.
Cookies