ARHIVA B365

Mașini închiriate din București, vândute în Afganistan cu acte false

În fapt, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea infracţiunilor cu autoturisme, au documentat, în perioada martie – aprilie a.c., activitatea membrilor unui grup infracţional format din nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 52 de ani, specializaţi în comiterea de înşelăciuni şi fals material, cu autoturisme închiriate.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii Capitalei, a reieşit faptul că, în data de 21 martie a.c., unul dintre bărbaţi, ar fi încheiat contracte de închiriere pentru două autoturisme cu societăţi de profil din municipiul Bucureşti şi judeţul Argeş, pe care, ulterior, folosind documente false le-ar fi vândut în Turcia.

Extinzând cercetările cu privire la membrii grupului, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că, la data de 3 aprilie a.c., un alt bărbat ar fi închiriat, pentru o perioadă de 3 zile, un autoturism de lux, de la o societate din judeţul Ilfov, pe care nu l-ar mai fi restituit în timpul prevăzut prin contract.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii Capitalei, s-a stabilit faptul că, şi acest autoturism ar fi fost vândut cu documente false în Turcia, iar mai apoi ar fi fost comercializat în Afganistan.

Mai mult, poliţiştii bucureşteni au constatat faptul că, membrii grupului ar fi contactat în repetate rânduri persoana vătămată de la care ar fi închiriat autoturismul de lux, iar prin ameninţări şi acte de intimidare, l-ar fi determinat să le ofere diferite sume de bani, pentru a-i restitui autoturismul închiriat.

Totodată, la percheziţia domiciliară efectuată de poliţiştii bucureşteni, a fost identificat şi un bărbat, care, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că figurează ca urmărit, pe numele acestuia existând un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracţiuni de furt.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, şantaj şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, cu patru dintre cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button