ARHIVA B365

Mașina ministrului Culturii,atacată de protestatari. Ministrul și protestatari,audiați noaptea VIDEO

Update ora 11:20 – Premierul Victor Ponta a declarat, în ședința de Guvern de vineri, că nu vor fi tolerate manifestările de tipul celor de joi seară, împotriva ministrului Culturii. Ponta a cerut jandarmilor să acționeze dacă se trece dincolo de „o linie roșie” și se trece la acte de violență. „Nu suntem în anii ’30 să își facă de cap legionarii pe stradă în Capitală.” – a spus Ponta. „Nu blocăm țara pentru grupuri extremiste” – a mai spus Ponta.

„Vreau să daţi un semnal foarte clar de respectare a legii. Există o linie roşie peste care nu accept să se treacă. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, că e bărbat, rezistă, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii ’30, când îşi făceau legionarii de cap pe străzile Bucureştiului. Cât timp protestele sunt paşnice, jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant, dar în momentul în care se trece linia roşie şi vorbim de agresiuni, ameninţări, blocarea unor drumuri, aveţi din partea mea mandat foarte clar de intervenţie conform legii”, i-a spus Ponta ministrului de Interne, Radu Stroe, în şedinţa de guvern.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Emilia Mihai, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că bărbatul care a spart luneta maşinii în care se afla ministrul Culturii şi o altă persoană au fost audiaţi la Secţia 10 Poliţie încă de joi seară, aceştia fiind găsiţi de poliţişti în zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, joi seară a fost audiat şi şoferul ministrului Culturii.

Alte şapte persoane care ar fi participat la agresiune urmează să fie citate şi audiate de poliţişti. Totodată, în cursul zilei de vineri urmează să fie audiaţi aproximativ 40 de martori, a precizat Emilia Mihai.

Potrivit anchetatorilor, luneta autoturismului în care se afla ministrul Daniel Barbu a fost spartă de o singură persoană, care s-a urcat pe maşină şi a lovit geamul cu pumnul.

Emilia Mihai a mai spus că faptele celor care l-au agresat pe ministrul Culturii nu a fost încă încadrate legal, urmând ca, împreună cu procurorii, să stabilească pentru ce infracţiuni vor fi cercetaţi aceştia.

Update ora 08:00 Cel puțin doi protestatari şi şoferul ministrului Culturii au fost audiaţi în timpul nopţii, timp de circa patru ore, informează Digi 24. Pentru a-i identifica pe toţi agresorii, oamenii legii analizează imaginile surprinse de camerele de supraveghere poziţionate în zona incidentului.

Vinovaţii riscă pedepse cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Luneta mașinii a fost spartă.

Ministrul Daniel Barbu se află în mașină. El a încercat la un moment dat să iasă, dar s-a întors.

„Ministrului i s-a pus un steag pe bord cu „Salvati Roșia Montană”, bancnote, pagini din ziarul Apusenii. Noi îl considerăm pe acest ministru total corupt. A fost un protest spontan. Știam că ninistrul e la o conferință în Centrul Vechi.Am transmis prin live streaming din Centrul Vechi protestul, lumea a aflat și a venit. Ministrul ne-a jignit de două ori: în club, unde se ținea conferința, ne-a făcut mitocani. Apoi, când a ieșit din mașină, ne-a făcut neo-legionari„, declarat, la Realitatea TV, Vlad Ioachimescu, un protestatar.

Conform reprezentantilor paginii de Facebook Rezistenta Urbana, „manifestantii i-au lipit ministrului dolari cu fata lui pe parbrizul din spate, apoi Barbu a iesit tipand din masina. A intrat la loc si a trantit atat de tare portiera incat geamul de pe spate a cedat. Barbu e foarte nervos”.

DOVADA că Ministrul Barbu îşi sparge singur luneta

„Când am ieşit din Club a au înconjurat maşina şi au început să o lovească. Când au spart luneta am ieşit şi le-am spus că se comportă ca nişte neo-fascişti. Au lovit maşina cu pietre”, a explicat Daniel Barbu, precizând că în interiorul Clubului nu a fost agresat, scrie gandul.info.

Purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei, Irina Drăgan, a declarat pentru gândul.info că în urma incidentului trei persoane au fost duse la poliţie. 

Ministrul Culturii, la Realitatea TV: „Nu am fost agresat, doar masina a fost avariata.”

Incidentele se petrec în zona Centrului Vechi. Protestatarii au blocat mai multe străzi.

Oamenii protestează împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană

Vom reveni cu amănunte.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button