Lupte cu muniţie de RĂZBOI la Kiev: Cel puţin 100 de morţi şi 500 de răniţi

de:
20 feb. 2014
1 Afișari
Lupte cu muniţie de RĂZBOI la Kiev: Cel puţin 100 de morţi şi 500 de răniţi

UPDATE 21: 50 Liderii opoziţiei ucrainene susţin că, deocamdată, nu s-a ajuns la un acord cu regimul Viktor Ianukovici, în pofida anunţului privind alegerile anticipate, iar miniştrii de Externe trimişi de UE au revenit la preşedinţia Ucrainei, informează AFP.

UPDATE 21:09 Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a acceptat formarea unui guvern de uniune naţională în următoarele zece zile, anunţă premierul Poloniei, Donald Tusk, citat de AFP.

UPDATE 17:20  Şaizeci şi şapte de agenţi de poliţie au fost capturaţi de manifestanţi proeuropeni, la Kiev, anunţă Ministerul ucrainean de Interne, avertizând că ar putea decide o intervenţie în forţă pentru eliberarea „ostaticilor”. „În cursul atacurilor extremiştilor, 67 de agenţi ai Ministerului de Interne au fost capturaţi”, precizează instituţia.

Cel puţin 100 de persoane au murit, joi, în cursul violenţelor de la Kiev, alte aproximativ 500 fiind rănite, afirmă surse medicale citate de CNN. Bilanţul a fost furnizat de şeful serviciului medical al protestatarilor proeuropeni.

La ora 16.00, treisprezece cadavre neidentificate zaceau de câteva ore în Piaţa Independenţei din Kiev, informează site-ul agenţiei Interfax-Ukraine.

Cadavrele sunt într-o staţie de troleibuz din zona Pieţei Independenţei din Kiev. Potrivit unui reporter al Interfax-Ukraine, este posibil ca persoanele să fi fost împuşcate de pe o clădire a sindicatelor, situată în apropiere.

Sursa: mediafax

Cookies