Lupta pentru șefia PNL. Orban a vorbit despre ”bătălia” de la Sectorul 2

18 iun. 2021
64 Afișari
Lupta pentru șefia PNL. Orban a vorbit despre ”bătălia” de la Sectorul 2
Congresul PNL. Ziua în care liberalii votează cine va fi noul președinte. La marele eveniment din București, cu 5.000 de invitați, și-a anunțat prezența Klaus Iohannis

Ludovic Orban, președintele PNL, spune că oricât de tare ar fi competiţia la Sectorul 2, nu poţi să refuzi unui membru PNL să plătească cotizaţia.

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Brăila, referindu-se la evidenţa membrilor PNL, că în Bucureşti „există unul sau două sectoare care au cam făcut vraişte prin baza de date”.

 

„La Bucureşti, de exemplu, la Sectorul 2, a fost un moment de schimbare după alegerile europarlamentare, practic şi-au dat demisia toţi preşedinţii de filiale, au fost numite conduceri interimare, care ulterior au organizat alegeri. Se pare că la unul sau două sectoare au cam făcut vraişte prin baza de date”, a spus Ludovic Orban.

Orban a mai transmis că situaţia prin care a trecut săptămâna aceasta Theodor Stolojan, aceea de a nu putea plăti cotizaţia la partid pe motiv că nu figurează în baza de date a PNL, a fost generată de „o eroare de soft”.

„Domnul Theodor Stolojan este preşedintele comisiei de organizare a alegerilor. Domnul Theodor Stolojan, ca fost preşedinte al PNL, este de drept membru în Biroul Politic Naţional. Acum, să refuzi unui membru PNL să plătească cotizaţia este extrem de grav. Oricât de tare ar fi competiţia la Sectorul 2, nu poţi să refuzi unui membru PNL să plătească cotizaţia, chiar dacă el nu este înscrie în Registrul naţional a membrilor. Nu poţi să-i refuzi plata cotizaţiei, pentru că este o formă de participare la viaţa organizaţiei. E o oarecare pasiune pe subiectul acesta, noi îl urmărim cu mare atenţie. Democraţia se manifestă prin dreptul de vot. Nu există nimic mai grav şi mai antidemocratic decât să interzici dreptul de vot unor membri PNL care au dreptul de vot”, a mai precizat liderul PNL.

Cookies