Lupta pentru fosta bază sportivă Radet, terenul din nordul Capitalei pentru care primarul Mihaiu se opune construcției

18 nov. 2022
3641 Afișari
Lupta pentru fosta bază sportivă Radet, terenul din nordul Capitalei pentru care primarul Mihaiu se opune construcției
FOTO: Google Maps

Instanța a decis să suspende procesul de autorizare a unor blocuri turn cu 28 de etaje la fosta bază sportivă Radet, retrocedată în 2014. Pentru ridicarea blocurilor, omul de afaceri cu origini iraniene Manochehr Saadati – Sohi, devenit cunoscut în România ca producător al pateului Antrefrig, se judecă cu Primăria Sectorului 2 care prin primarul său refuză să-i dea acestuia autorizație de construcție.

Fosta bază sportivă a RADET se află între Calea Floreasca și bd. Barbu Văcărescu, o zonă centrală care aduce beneficii imobiliare. Primarul Mihaiu se opune construcției întrucât terenul care a aparținut bazei sportive este spațiu verde.

”Rămâne cum am stabilit: nu se construiesc blocuri la baza Radet!”, a reacționat Radu Mihaiu pe Facebook, ”cel puțin până la decizia definitivă privind PUZ sector 2”. În prezent, PUZ-ul Sectorului 2 este la rândul său suspendat de instanță, doar pentru Sectoarele 3 și 6 au fost anulate PUZ-urile. ​

”Astăzi a venit şi decizia instanţei care suspendă procesul de autorizare a blocurilor P+28 de la baza Radet. Astfel, baza de sport rămâne verde, cel puţin până la decizia definitivă privind PUZ sector 2.”, scrie primarul Sectorului 2. Într-o declarație pentru Hotnews, acesta a afirmat că este puțin probabil ca PUZ-ul Sector 2 va fi declarat valid de către instanță.

”Avocații celebri care au venit pentru intimidare nu au fost mai buni decât cei ai primăriei”

Mihaiu îi laudă pe juștii primăriei sectorului 2 și ai Primăriei capitalei care au reușit o victorie importantă.

”Juriştii primăriei sectorului 2, împreună cu juriştii PMB au reuşit să apere la tribunal decizia de a păstra, până la judecarea PUZ sector 2, Baza Radet ca fiind spaţiu verde.”, scrie primarul Sectorului 2.

Este, spune Mihaiu, terenul pentru care Manochehr Sohi Saadati ameninţa că îi cere daune de 200 de milioane de euro, dacă nu îi autorizeză turnurile.

”Iată că s-a dovedit că toţi acei avocaţi celebri cu care s-a perindat domnul Manochehr, care au venit pentru intimidare, nu au fost mai buni decât avocaţii primăriei, cărora vreau să le mulţumesc cu această ocazie., mai spune acesta.

Pe fosta bază sportivă a RADET, din Floreasca, omul de afaceri cu origini iraniene Manochehr Saadati – Sohi, devenit cunoscut în România ca producător al pateului Antrefrig, dorește să construiască blocuri de 28 de etaje.

Potrivit Hotnews, în baza PUZ-ului Coordonator al Sectorului 2, un document controversat, suspendat de instanță, și care permite betonarea a zeci de hectare de spațiu verde, omul de afaceri, pe 17.02.2021 a cerut emiterea unui certificat de urbanism pentru terenul de pe bd. Barbu Văcărescu 275 – 277 – 291 pentru construire ansamblu de blocuri cu 3S+P+13E + 14 Duplex și 3S+P+27E + 28 Duplex.

Prin PUZ Sector 2 fosta bază sportivă a RADET aflată în Calea Floreasca și bd. Barbu Văcărescu este transformată din zonă verde (V 3b) în zonă CB 3.1 care înseamnă ”subzona polilor urbani principali care grupează funcțiuni complexe”. Potrivit regulamentului, în această zonă indicatorii urbanistici permiși sunt POT (Procent de Ocupare a Terenului) 70% și CUT (Coeficient de Utilizare al Terenului) 4 și înălțimea maximă nelimitată.

Îți recomandăm și:

Cookies