Luptă în Sectorul 1 pe vouchere anticriză. 3.000-1.000 de lei/ gospodărie, cer PNL și PSD, în loc de ”tichete pro mită electorală” propuse de primarul Armand

25 nov. 2022
109 Afișari
Luptă în Sectorul 1 pe vouchere anticriză. 3.000-1.000 de lei/ gospodărie, cer PNL și PSD, în loc de ”tichete pro mită electorală” propuse de primarul Armand

PNL și PSD vin cu un alt proiect ca răspuns la propunerea de tichet anticriză energetică în valoare de 1.000 de lei a primarului Clotilde Armand, pe care o acuză că vrea să mituiască electoral cetățenii din Sectorul 1. Valoarea voucherului în varianta PSD și PNL va fi între 3.000-1.000 de lei, în funcție de veniturile pe gospodărie.

Liderii filialelor PNL și PSD Sector 1, Sebastian Burduja și Florin Manole, au susținut o declarație comună în care au acuzat-o pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că încearcă să-i mituiască pe locuitorii Sectorului 1.

”Inițiativa primarului Clotilde Armand privitoare la tichete anticriză energetică este pur electorală. Sunt tichete pro mită electorală pentru că vizează numărul de persoane peste 18 ani, fiecare votant al Sectorului 1 primind suma de 1000 de lei. Astăzi cu partenerii noștri de la PSD, PNL Sector 1 va prezenta un proiect corect, echitabil, transparent și care vizează nevoile oamenilor și nu nevoia de a obține voturile lor.”, a afirmat Sebastian Burduja (PNL).

În loc de vouchetul de 1.000 de lei propus de Armand, PNL și PSD cer ca suma să fie acordată pe gospodărie în Sectorul 1, astfel:

– 3.000 de lei/ gospodărie pentru cetățenii care au venit mediu pe gospodărie mai mic decât salariul minim pe economie
– 2.000 de lei/ gospodărie pentru cei care au salariul mediu pe gospodărie
– 1.000 de lei/ gospodărie pentru ceilalți cetățeni care au salarii mai mai mici

”Nu am vrut să pedepsim pe nimeni. Toată lumea să beneficieze, însă cu aceste diferențe pe care le considerăm normale și de înțeles. Ce propunem noi este un proiect axat pe gospodării care să țină cont de diferențele de nevoi, nu poți da aceeași sumă pentru cineva care are un job bine plătit și stă în Primăverii și altcineva care muncește onest pentru un salaiu mai mic și locuiește în Chitila.”, a declarat Florin Manole, lideul PSD Sector 1.

PSD și PNL propun și termene mult mai scurte. ”Până la 30 aprilie anul viitor trebuie plătite aceste sume către cetățeni, nu până la alegerile locale cum dorea d-na primar să capitalizeze electoral, să lungească lucrurile. ”, a mai spus Manole.

Platforma pentru tichete, creată la Sectorul 1 de o firmă unde acționar este un membru USR Sector 1

Liderul PSD a mai acuzat-o pe Clotilde Armand că este un simplu politruc care a dovedit corupție și incompatibilitate după ce a organizat licitație și a atribuit direct contractul de realizare a platformei pentru tichete către o firmă a cărui acționar este un membru USR Sector 1.

”Platfoma a fost făcută pentru fără ca proiectul să fie votat, un proiect care nu există, iar cetățenii sectorului 1 au primit zeci de scrisori în care cetățenilor Sectorului 1 li se promit lucruri nelegale, neprocedurale, netrecute prin Consiliu.”, a mai spus Manole.

Clotilde Armand a declarat Hotnews, legat de atribuirea contractului către o firmă a unui membru USR, că achiziția s-a desfășurat corect și transparent, prețul fiind foarte bun. Publicația a scris că platforma online de înscriere pentru voucherele de 1.000 de lei, pe care primarul Clotilde Armand vrea să le dea locuitorilor Sectorului 1, deși proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local a fost creată de firma Field Zoom Data, unde printre acționari se numără și un USR-ist.

USR și PNL vor depune propria lor variantă de voucher pentru a fi votată în Consiliul Local Sector 1, iar dacă nu va primi avizele de specialitate, din cauza blocajului de la Sectorul 1, se va merge cu amendarea proiectului primarului Clotilde Armand.

Îți mai recomandăm și:

Cookies