Luni se fac primele operații pe cord la Spitalul „Marie Curie” din Capitală

de:
23 sept. 2013
0 Afișari
Luni se fac primele operații pe cord la Spitalul

Operaţiile, realizate în cadrul unei misiuni umanitare, se vor efectua începând de luni la noua clinică de cardio-chirurgie pediatrică. La intervenţii vor participa şi specialişti cardiologi din România.

Surse medicale au declarat pentru gândul.info că fetiţele care urmează să fie operate astăzi au defect septal interatrial.

Aceasta este prima misiune de acest tip din cadrul programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice iniţiat de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu clinica San Donato şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii (MS).

În vederea desfăşurării în condiţii optime a misiunii, duminică, o echipă de specialişti a verificat toată aparatura şi echipamentele medicale din sala de operaţie şi terapie intensivă din cadrul Spitalului de copii „Marie Curie”, toate fiind în stare de funcţionare, pregătite pentru începerea intervenţiilor.

Misiunea va dura până joi, timp în care se vor efectua mai multe operaţii pentru corectarea unor malformaţii congenitale cardiace.

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii „Marie Curie” a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care: aproximativ 1.500.000 de euro din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 euro oferiţi de Ministerul Sănătăţii pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii şi sponsorizări către unitatea sanitară.

Cookies