Luni începe deratizarea în parcurile publice din București. Primăria Capitalei spune ce substanță se folosește

11 feb. 2022
86 Afișari
Luni începe deratizarea în parcurile publice din București. Primăria Capitalei spune ce substanță se folosește
Luni începe deratizarea în parcurile publice din București. Primăria Capitalei spune ce substanță se folosește. Sursă foto: Facebook/ Compania Municipală Eco Igienizare

Primăria Municipiului București anunță că începe luni, 14 februarie 2022, primul tratament de deratizare în parcurile publice din acest an.

Luni începe deratizarea în parcurile publice din București

Primăria Capitalei, prin intermediul Companiei Municipale Eco Igienizare, începe luni, 14 februarie 2022, primul tratament de deratizare în parcurile publice aflate pe raza Capitalei, din acest an.

Potrivit Planului Unitar de Acțiune pentru anul 2022, aprobat prin Hotărârea nr. 447/27.12.2021 a Consiliului General al Municipiului București, operațiunile de deratizare exterioară la obiectivul A1 – (spațiile deschise atât din domeniul public, cât și din domeniul privat al Primăriei Municipiului București – parcurile, spațiile verzi, Grădina Zoologică, etc.), se vor desfășura, conform Programului Operațional de punere în aplicare a Programului Unitar de Acțiune pe anul 2022. PMB mai spune că pentru obiectivul A1 sunt prevăzute 3 tratamente.

Primăria Capitalei spune ce substanță se folosește

PMB anunță că pentru tratamentele de deratizare pe spațiile exterioare se folosește produsul raticid numit RACUMIN PASTE.

Acesta va fi amplasat în stații de intoxicare PVC care au un design special. De asemenea, stațiile de intoxicare sunt prevăzute cu sisteme de fixare a produsului raticid, care nu permit accesul altor animale în afară de șoareci și șobolani.

„Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor (șoareci și șobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziți (purici, căpușe).”, declară Primăria Municipiului București într-un comunicat oficial.

Pentru ca aceste tratamente de deratizare să fie eficiente, operatorii Companiei Municipale Eco Igienizare S.A. le recomandă bucureștenilor să aplice măsuri de stopare a înmulțirii rozătoarelor pe spațiile exterioare, astfel:

  • ridicarea deșeurilor,
  • menținerea curățeniei în spațiile exterioare.

De asemenea, dacă doriți să faceți sesizări și/sau reclamații în legătură cu apariția șoarecilor și șobolanilor în București, o puteți face telefonic, la numărul: 0752.041.898, dar și la adresa de mail: sesizări@cmeib.ro.

Cookies