Luna nouă în Berbec și unde găsești urzici facute în București

21 mart. 2023
526 afișări
Luna nouă în Berbec și unde găsești urzici facute în București
Luna nouă în Berbec și unde găsești urzici facute în București

Așadar ne pregătim cu toții- sau doar cunoscătorii- pentru luna nouă în Berbec. Se petrece azi, chiar azi. Mă rog, la noapte sau și ziua,habar n-am cum se calculează lunile noi sau vechi. Totuși, de ce ne interesează luna nouă în Berbec? Nici asta nu știm, dar pare un topic foarte interesant și în trend zilele acestea.

Vine și primăvara, vine și echinocțiul, a plecat și Saturn din Vărsător (Doamne-ajută, că mie chiar mi-a dar multe lecții și sunt și eu om, am limite pe care mi le- a pus la grea încercare) așa că ne putem, aș zice, pregăti de petreceri, de ușurătate de primăvară. Și să mai ieșim de prin case, nu că ar fi fost o iarnă grea, dar parcă a fost așa, destul de întunecată. Prima Lună nouă în Berbec, pe 21 martie, spun astrologii că e un fel de an nou, un moment să resetăm și să revizuim intenții și dorințe, să ne stabilim poate alte priorități și chiar perspective. Deci, de luna nouă în Berbec, vă propun să ne amintim ce ne place de fapt în București, de ce locuri am uitat și e momentul să ne aducem aminte. Unde n-am fost și am vrea să mergem. E momentul să ne gândim și la ce ne place la orașul ăsta și să schimbăm un pic perspectiva. Căci e ușor ciudat, nu e așa, să spunem tot timpul că e nasol și că nu ne place, ca și cum suntem la pușcărie și ne obligă cineva să fim aici.

  1. Grădina Botanică – posibil să fie foarte aglomerat în week-end, așa că încercați și în timpul săptămânii, e o perioadă minunată de vizită acolo. Bine, tot anul e frumos, dar acum, primăvara, e și foarte colorat.
  2. Au înflorit magnoliile de la drept. Bine, au cam înflorit toate magnoliile, desigur, dacă sunteți mai în vârstă (ca mine) și mai aveți facebook, atunci ați văzut că au început deja și pelerinajele pe la magnolii, ceea ce e foarte bine, un eram deloc ironică. E frumos Bucureștiul în perioada asta, cu magnolii, cu explozia de forsyția (forsyția sunt tufele acelea galbene de le vedeți cam peste tot acum. Nu țin mult ele și sunt spectaculoase în rest, dar cât țin sunt real o bucurie. Nu uitați că e sezon de frezii și lalele la Floris, freziile înflorite costă 1.5 lei și sunt senzaționale. Lalele bătute și ele la fel, eu n-am văzut niciodată lalele mai frumoase.
  3. Încă o veste bună e că multe restaurante au început să aibă urzici în meniu. Eu am văzut la Băcănia VEche, am mâncat la Bucătăria LocalFood, am mai văzut la restaurantul Mahala (cel de la parlament, să nu le confundați. Adică le puteți confunda, dar despre celălalt, căci mai e o mahala, eu nu știu nimic și n- am fost niciodată, deci nu mă consider responsabilă). Și sunt urzici bune, cum se fac ele sau mai bine zis cum se făceau la bunica acasă, nu reinventări. Old school urzici le-am putea spune. Și se găsește și borș de lobodă, inclusiv la PApila.
  4. E din nou de mers în curte la Simbio, Marcel e tot acolo și ne așteaptă. De fiecare dată când mă gândesc la Simbio mă întreb de ce nu mă duc mai des și nu am vreun răspuns.
  5. Și un parc mai nou, despre care se vorbește puțin, dar care e frumos, așa, în sălbăticia lui, Parcul Sticlăriei. Sunt convinsă că în Herăstrău și Cișmigiu e deja foarte aglomerat, așa că poate un parc în care nu am fost ar putea să fie o alternativă.
  6. Calea Victoriei, așa cum e acum, a devenit un loc social foarte bun. Cafea bună, pizza bună, înghețată bună, terase pe trotuare, pare vesel și relaxat, chiar dacă e plin de mașini și pe acolo.
  7. Case memoriale, chiar dacă nu sunt neapărat spectaculoase sau bine îngrijite, toate spun povești și lumina soarelui în casele astea e cu totul altceva. Pentru că sunt case construite să primească soarele și primăvara și aerul, pe vremea aceea lumina nu venea prin cablu, ci direct de la natură iar oamenii știau să o folosească așa cum merită.

Astea sunt niște idei puține și limitate la perspectiva mea care nu s-a mai deschis demult, e adevărat. Și mi-aș dori să aflu de lucruri și locuri noi, mi-ar plăcea să ne placă mai mult de București. Căci atunci sentimentul ar fi reciproc, ar fi poate și el mai prietenos.

Cookies