LUNA AMARĂ@Bongo Vama Veche, diseară de la 23.00, intrarea liberă

de:
12 aug. 2011
0 Afișari
LUNA AMARĂ@Bongo Vama Veche, diseară de la 23.00, intrarea liberă

Event FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=179848562085135

Bongo Art Club FB: http://www.facebook.com/bongoartclub?sk=info

LUNA AMARĂ FB: http://www.facebook.com/pages/Luna-Amara-OFFICIAL/338929430729

LUNA AMARĂ este cea mai complexă şi mai controversată apariţie muzicală a scenei rock româneşti din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranşante, cu un clip pe tv atunci când încă nu exista un album, prezentă la toate festivalurile importante, o noutate absolută prin integrarea sunetului de trompetă într-un sound alternative, LUNA AMARĂ şi-a format un public al său, un public care vrea să înţeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult.
Trupa a început să cânte în 1999, însă de abia în 2004 apare albumul de debut Asfalt (Rebel Music/ Roton). În acelaşi an, trupa apare pe prima pagină a mai multor cotidiene naţionale, datorită unor probleme de cenzură ivite la Cluj, Bacău şi Alba-Iulia, dar şi datorită unei interpretări pline de semnificaţii politice la Stufstock Vama Veche, în direct la TVR1. De la debutul discografic şi până în prezent, LUNA AMARĂ a cântat în deschiderea formaţiilor Faith No More, Ozzy Osbourne, HIM, Apocalyptica, Amorphis, Paradise Lost, Clawfinger, Toy Dolls, construindu-şi experienţa necesară abordării unor astfel de concerte. Şi-a făcut debutul internaţional la festivalul de la Sziget, în 2005. A cântat în Germania, Olanda, Franţa, Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova. Al doilea album, Loc Lipsă (Roton/ R.U.L.), a beneficiat de cel mai lung turneu de cluburi din istoria rock-ului românesc, cu peste 35 de date pe parcursul a doar trei luni. În tot acest timp, LUNA AMARĂ s-a implicat activ în campania „Salvaţi Roşia Montană!”, cei doi solişti au găsit timp să scrie şi poezie iar Mihnea chiar să publice două cărţi, „No Future” şi „Mânia.Ro”.

În 2007 şi 2008, LUNA AMARĂ a susţinut peste 50 de concerte, a cântat pe scenele marilor festivaluri româneşti de gen (Stufstock, FânFest, Peninsula, Coke Live, etc.) şi a fost invitată pentru a doua oară la Sziget.
În 2009, trupa a lansat un nou album, „Don’t let your dreams fall asleep”, susţinut de un turneu de promovare în 18 oraşe.
În 2010, după o primă jumătate de an plină de concerte, LUNA AMARĂ are onoarea de a deschide ultima zi a Sonisphere/Tuborg Green Fest Romania, urcând pe aceeaşi scenă cu Anathema, Stone Sour, Alice In Chains şi Rammstein. Pe 2 octombrie, formatia deschide concertul Ozzy Osbourne la Bucuresti, deschizand oficial turneul aniversar de 10 ani, iar doua saptamani mai tarziu, Mihnea Blidariu isi lanseaza primul roman, „Playlist”.

Cookies