Luna aceasta încep înscrierile la gradiniță. Ministerul Educației spune care sunt criteriile de departajare

04 mai 2022
133 Afișari
Luna aceasta încep înscrierile la gradiniță. Ministerul Educației spune care sunt criteriile de departajare
Luna aceasta încep înscrierile la gradiniță. Ministerul Educației spune care sunt criteriile de departajare. Sursa foto: Unsplash

Ministerul Educației anunță că la sfârșitul lunii mai încep înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023. De asemenea, reînscrierea copiilor la grădiniță începe pe 16 mai.

Luna aceasta încep înscrierile la gradiniță

Reînscrierile copiilor la grădiniță încep pe 16 mai 2022, iar înscrierile încep pe 30 mai 2022, anunță Ministerul Educației.

Atât programul reînscrierilor, cât și cel al înscrierilor va fi stabilit de fiecare unitate de învățământ în parte și va fi așezat într-un loc vizibil, pentru informarea părinților și a publicului interesat. De asemenea, programul va fi publicat și pe site-ul grădiniței.

În ceea ce privește înscrierea: pentru realizarea planificării pentru depunerea documentelor, părinții pot transmite datele necesare pentru unitatea de învățământ și prin:

  • fax,
  • poștă electronică,
  • telefonic.

Care sunt criteriile de departajare

După finalizarea etapei de reînscrieri, ocuparea locurilor libere se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă (cu respectarea prevederilor din legislație):

  • grupa mare,
  • grupa mijlocie,
  • grupa mică.

Dacă o unitate de învățământ va primi mai multe cereri de înscriere față de numărul locurilor libere, se vor aplica, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice, astfel:

Criteriile generale de departajare sunt următoarele și presupun existența:

  • unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți,
  • unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte,
  • unui frate/ surori înmatriculat/ă, în anul școlar următor, la grădinița respectivă,
  • unui document medical eliberat de medicul specialist/ certificat de orientare școlară și profesională/ certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Dacă sunt mai multe cereri de înscriere față de locurile libere disponibile, repartizarea celor mici se va face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de fiecare copil, după cum urmează: prima dată se repartizează copiii care îndeplinesc 3 dintre condițiile menționate mai sus, apoi sunt repartizați cei care îndeplinesc două criterii, iar la final sunt repartizați copiii care îndeplinesc doar un criteriu general de departajare.

Toate informațiile transmise de Ministerul Educației pot fi găsite AICI.

Cookies