Luminiţele de Crăciun din Capitală, mai scumpe decât cele din Viena. Nota de plată:10,7 milioane lei

de:
11 dec. 2015
4 Afișari
Luminiţele de Crăciun din Capitală, mai scumpe decât cele din Viena. Nota de plată:10,7 milioane lei

„Primaria Municipiului Bucuresti nu plateste pentru echipamentele si instalatiile necesare realizarii iluminatului festiv 2015/2016. Acestea sunt proiectate si produse de catre Luxten (costurile lor ridicandu-se la 6.282.049 lei+ TVA) si puse la dispozitia Municipalitatii, cu titlu gratuit, in baza unui contract de comodat incheiat intre cele doua parti. Primaria Municipiului Bucuresti suporta doar contravaloarea lucrarilor de montare, demontare, conectare si deconectare (de) la sistemul de iluminat public, in valoare de 2.469.496,99 lei fara TVA”, se arata intr-un comunicat transmis de municipalitate la solicitarea hotnews.ro.

Aproape 3 milioane de beculete de tip LED impodobesc in acest an Capitala cu ocazia sarbatorilor de iarna. Traseul iluminatului festiv insumeaza 29 de kilometri si cuprinde 46 de zone din Bucuresti.

Comparativ, în Viena, una dintre capitalele europene cu cele mai frumoase luminiţe, împodobirea oraşului a costat doar 6,7 milioane de lei.

In ultimii ani, tot mai multe strazi din Bucuresti raman noaptea in bezna din cauza ca reteaua de iluminat public este foarte veche si nu au mai fost facute lucrari de modernizare. Pe de o parte, aceste lucrari trebuie facute de Luxten, firma desemnata de Primaria Capitalei sa opereze sistemul de iluminat public din Bucuresti. Pe de alta parte, nici Primaria Capitalei nu a dat, cel putin pana in 2014, partea ei de bani pentru investitii.

In plus, sistemul de iluminat public din Bucuresti are mai multi proprietari: becurile apartin Primariei Capitalei, stalpii apartin Primariei si ENEL, la fel si reteaua.

Cookies