Luminițele de Crăciun din București au fost aprinse. Care sunt arterele din oraș unde pot fi admirate decorațiunile

01 dec. 2022
2177 Afișari
Luminițele de Crăciun din București au fost aprinse. Care sunt arterele din oraș unde pot fi admirate decorațiunile
Luminițele de Crăciun din București au fost aprinse. Care sunt arterele din oraș unde pot fi admirate decorațiunile | Sursă foto: Captură Antena 3 CNN

Luminițele decorative de Crăciun din București au fost pornite în această seară. Astfel că, începând de joi, 1 decembrie 2022, bucureștenii se pot delecta cu ornamentele festive ce au împodobit orașul.

Luminițele de Crăciun din București au fost aprinse

Ca în fiecare an, după venirea serii, în data de 1 decembrie, au fost aprinse luminițele de Crăciun din Capitală. Bulevardele importante, dar și câteva străzi adiacente, au fost ornate cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Iată câteva din arterele pe unde vă puteți plimba pentru a vedea luminițele:

  • Piața Romană,
  • Piața Universității,
  • Bulevardul Magheru,
  • Bulevardul Lascăr Catargiu,
  • Bulevardul Kiseleff,
  • Piața Presei Libere.

Circa 3.000 de instalații luminoase au fost aprinse în această seară pentru a lumina străzile din București. Decorațiunile folosite pentru înfrumusețarea orașului au fost asigurate de către PMB și sunt aceleași ca și în anii trecuți

Bugetul ce a fost alocat pentru instalațiile luminoase din acest an este apropiat de cel ce anul trecut, adică un milion de lei, după cum transmite Antena 3.

Sectorul care a dat startul iluminatului stradal de sărbători

Sectorul 3 a fost primul care a aprins luminițele de Crăciun anul acesta. Administrația publică a decis să le pornească înainte de venirea oficială a iernii. Astfel că, acestea au fost aprinse în data de 24 noiembrie 2022.

Cetățenii Sectorului 3 și mai ales copiii merită să fie întâmpinați cu lumini de sărbătoare în această frumoasă perioadă a anului.

Anul acesta am considerat că trebuie să marcăm luna cadourilor așa cum se cuvine pentru o capitală europeană, a declarat primarul Robert Negoiță.

Este pentru prima dată când edilul decide să decoreze și bulevardele din sectorul pe care îl administrează. În trecut, în Sectorul 3 au fost îmbrăcate de sărbătoare doar parcurile, nu și străzile.

În total au fost montate 2.433 de echipamente LED. Printre acestea ce numără:

  • 984 de perdele luminoase,
  • 122 traversări luminoase,
  • figurine cu diverse forme specifice sărbătorilor de iarnă (steluțe, brad, sfere, fulgi de nea, cadou etc).

Toate decorațiunile folosite sunt cu tehnologie LED, având consum redus de energie electrică.

Cookies