Luminițe de Crăciun, și în sectorul lui Radu Mihaiu, dar nu peste tot, în contextul crizei energetice. „Nu vrem să furăm Crăciunul”

27 oct. 2022
538 Afișari
Luminițe de Crăciun, și în sectorul lui Radu Mihaiu, dar nu peste tot, în contextul crizei energetice. „Nu vrem să furăm Crăciunul”

În contextul crizei energetice, încă o administrație de sector pune mai mult preț pe bucuriile locuitorilor și decide să nu facă economie în perioada sărbătorilor.

După Sectorul 4, și Sectorul 2 al Bucureștiului hotărâște să instaleze luminițe de Crăciun, cel puțin în parcuri, după cum a precizat primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, în contextul în care administrațiile iau decizii legate de criza energetică și a costurilor ridicate la energie.

”Da vor fi puse luminițe în sector în parcuri. Bulevardele sunt în administrarea Primăriei Capitalei, dar în locurile administrate de Primăria Sectorului 2 vor fi.

Vom avea iluminat festiv, este un proiect al colegilor de la PNL, vom avea bani (…). Cred ca era necesar, întrucât costurile cu iluminatul nu sunt atât de mari, iar sărbătorile de Crăciun sunt unele dintre puținele momente în care putem să ne amintim de familie”, a precizat Radu Mihaiu, într-o conferință de presă.

Legat de marile bulevarde, deocamdată nu se știe dacă va exista iluminat festiv. Primăria Generală caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului festiv. Instituțiile interesate de acest parteneriat pe care îl propune edilul Capitalei trebuie să depună oferte până la data de 31 octombrie 2022.

Dintre sectoarele Capitalei, doar Daniel Băluță, edilul de la Sectorul 4, a spus ferm că vor fi luminițe de Crăciun, dar caută soluții pentru a reduce consumul în timpul nopții.

În privința târgurilor de Crăciun, Nicușor Dan a anunțat că se așteaptă la oferte de organizare în Piața Constituției.

În Sectorul 2 va fi organizat târg în Parcul Obor, iar în Sectorul 6 va avea loc un eveniment în perioada sărbătorilor creat de organizatorii festivalurilor Untold și Neversea.

Îți recomandăm și:

Toaletarea copacilor în București, abuz sau necesitate, după ce 19 arbori au căzut în București? Peisagistul Diana Culescu, legat de contrele dintre primarii Radu Mihaiu și Nicușor Dan

FOTO | Viața de cartier, reinventată în sectorul unde primarul Radu Mihaiu are un proiect pilot pentru zona Colentina-Tei

Deschideți șampania! Oaza de vegetație sălbatică de la granița Cartierului Pantelimon, Parcul Sticlăriei, a împlinit un an. Păreri pro și contra aspectului său

Lacurile de pe râul Colentina, o altă resursă naturală a Bucureștiului neprețuită, după râul Dâmbovița și Delta Văcărești. Dar Sectorul 2 vrea să îndrepte lucrurile

 

Cookies