Luminița de la capătul țevii de apă caldă pentru bucureștenii din Pantelimon. „Lucrările avansează”, anunță Nicușor Dan

07 oct. 2022
143 Afișari
Luminița de la capătul țevii de apă caldă pentru bucureștenii din Pantelimon. „Lucrările avansează”, anunță Nicușor Dan
Luminița de la capătul țevii de apă caldă pentru bucureștenii din Pantelimon. „Lucrările avansează”, anunță Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că lucrările de modernizare a rețelei de termoficare de pe șantierul din zona Pantelimon avansează.

Modernizarea rețelei de termoficare din Pantelimon

Nicușor Dan transmite că, până în prezent, s-au schimbat conducte preizolate pe o lungime de 1,3 kilometri, între Bulevardul Chișinău și Șoseaua Pantelimon. În prezent se realizează probe de presiune pe acest tronson, pentru a fi dat în funcțiune și exploatare.

Totodată, urmează să fie executate lucrări de modernizare a racordurilor corespunzătoare punctelor termice. Primarul Capitalei susține că aceste lucrări se vor face și în sezonul rece, dar furnizarea agentului termic nu va fi afectată.

Lucrările fac parte din Obiectivul 1 Magistrala I Sud – Pantelimon, cu o lungime totală de 12 kilometri.

Acestea sunt executate de Asocierea ELSACO ELECTRONIC SRL – SICOR SRL, iar investiția valorează aproximativ 50 de milioane de lei (fără TVA).

În luna iunie au fost demarate lucrările pe șantierul din zona Pantelimon. Conform contractului, termenul de execuție este de 12 luni.

Magistrala I Sud – Pantelimon este o rețea de termoficare importantă care deservește:

  • 21 de puncte termice,
  • mai multe instituţii publice din cartierele Pantelimon și Colentina.

„Pe acest tronson s-au înregistrat foarte multe avarii, întrucât nu s-au mai făcut lucrări de modernizare de la instalare, din anii 1975-1977”, transmite Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Reabilitarea a peste 210 kilometri de reţea de termoficare

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 km de reţea de termoficare cu fonduri europene.

Contractul valorează 260 de milioane de euro, dintre care 200 de milioane de euro sunt bani europeni. Pentru restul sumei, Nicușor Dan spune că Municipalitatea intenţionează să contracteze un împrumut, potrivit Agerpres.

Totodată, Nicușor Dan a promis că în primii 3 ani de mandat va schimba 300 de kilometri de rețea principală de termoficare, media fiind de 100 de kilometri pe an.

Cookies