Luiza Zan @ GuerriLIVE

de:
24 feb. 2012
0 Afișari
Luiza Zan @ GuerriLIVE

Jazz-ul se intoarce la GuerriLIVE. Luiza Zan, cunoscuta ca “Jazzista rebela”, vine sa cante live la Radio Guerrilla, luni, 27 februarie 2012, de la ora 7 seara. Impreuna cu ea, in studio vor fi prezenti si Florin Romascu – percutie, Albert Tajti – pian, Daniel Dumitrana- contrabas si Adam Ableman – sunet.

Nascuta in 1980, Luiza Zan si-a inceput cariera la varsta de 4 ani, cand a castigat premiul I la un concurs pentru soimii patriei din timpul epocii comuniste. Aceeasi piesa interpretata la concursul pentru copii („Frunzuliţa d’alior”) ii aduce premiul I la Festivalul International Cerbul de Aur, din iulie 2004, la exact o saptamana dupa cucerirea unui prestigios premiu al II-lea la Festivalul de Jazz din Montreux, Elvetia.

A studiat canto clasic (lied-oratoriu si opera) timp de 9 ani consecutiv, urmand cursurile Liceului de Arta din Piatra Neamţ si pe cele ale Universitaţii de Arte Iasi.

Cele mai importante distincţii sunt cele obţinute in Montreux – premiul juriului in 2003 – si premiul al II-lea in 2004, concursul in sine oferindu-i sansa de a canta acompaniata de muzicieni de renume precum Geri Allen, Bob Hurst, Eric Harland sau Omar Hakim, iar premiile i-au fost acordate de un juriu format din prestigioase nume precum Angelique Kidjo.

Printre numerosii muzicieni cu care a cantat se numara Rick Condit, profesor si saxofonist din Statele Unite care a cantat cu Ella Fitzgerald big band, Mircea Tiberian, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr., Armen Donelian, Jurgen Bothner, Arthur Balogh, Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Electric Brother, Dj Vasile, Jimi Cserkesz, Eddie Neumann si altii.

In 2009, ia nastere proiectul ZNE (the Zan-Neumann Ecuation), in care, alaturi de saxofonistul Eddie Neumann, Luiza creeaza o lume de basm in care sunt invitati sa viseze toti iubitorii de electronic jazz.

Un nou proiect, care apare la finele lui 2009, este AZZA, caruia Luiza ii dedica pasiunea pentru pian, trupa de gipsy punk/jazz/ soul fiind alcatuita din bassistul Florin Barbu, de tobosarul Marcel Moldovan, saxofonistul Eddie Neumann, iar Luiza este prezenta pe scena pentru prima data ca vocalista si pianista.

La ora actuala, Luiza Zan este nominalizata la premiul „Muzicianul anului”, in cadrul evenimentului Galele de Jazz, ce vor avea loc pe 6 aprilie 2012.

Discografie

Slang – „Slang” – 2005 /Zone

Records / Universal Records licencee

Luiza Zan si Sorin Romanescu – „Colinde si povesti de Craciun” – 2010

GuerriLIVE inseamna concerte sustinute de trupele noului val din muzica romaneasca, gazduite si transmise in direct din Studiourile Radio Guerrilla. In fiece saptamana, in fiece luni, de la 7 seara.

Maestru de ceremonii – Bogdan Serban

Cookies