ARHIVA B365

Ludovic Orban scapă de controlul judiciar. DECIZIE DEFINITIVĂ

Magistraţii instanţei supreme au decis revocarea controlului judiciar în cazul lui Ludovic Orban în dosarul în care fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală, decizia fiind definitivă, anunţă Mediafax.

Ludovic Orban, fost candidat al Partidului Naţional Liberal (PNL) şi prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice, a fost trimis în judecată fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind înregistrată pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Procurorii susţin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu, potrivit unor surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că Urdăreanu a purtat tehnică la una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu Ludovic Orban, înregistrându-l pe acesta când îi cerea 50.000 de euro, bani care urmau să ajungă la doi patroni de televiziune, Sorin Oancea, directorul B1 Tv, şi Cozmin Guşă, acţionarul postului Realitatea Tv, pentru a îşi asigura apariţiile televizate în timpul campaniei electorale.

Ludovic Orban i-ar fi cerut lui Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro în numerar, „nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului”, susţin procurorii.

Potrivit DNA, Urdăreanu a acceptat înţelegerea „în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button