Ludovic Orban oferă explicații după petrecerea de la Parlament unde nu s-a ținut cont de reguli. „Nu poți purta mască atunci când mănânci”

26 mai 2021
74 Afișari
Ludovic Orban oferă explicații după petrecerea de la Parlament unde nu s-a ținut cont de reguli. „Nu poți purta mască atunci când mănânci”

La un an după ce Ludovic Orban și mai mulți miniștri au fost surprinși sărbătorind ziua liderului PNL, în ciuda restricțiilor împotriva răspândirii COVID-19 care interziceau adunările festive, președintele Partidului Național Liberal și-a serbat din nou ziua de naștere în clădirea Parlamentului. Marți, 25 mai, zeci de persoane apropiate lui Orban s-au adunat în Salonul Spaniol din Palatul Parlamentului pentru a serba a 58-a zi de naștere a fostului premier. Imaginile surprinse au scos la iveală faptul că o parte dintre cei invitați nu purtau mască de protecție.

Ludovic Orban a adus astăzi explicații în urma incidentului care s-a produs de ziua sa de naștere, când mai multe persoane s-au strâns în Palatul Parlamentului pentru a-l serba pe fostul premier, deși petrecerile în interior sunt strict interzise prin lege până la data de 1 iunie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Mai mult, unii invitați au fost surprinși în poze fără masca de protecție, potrivit Libertatea.

Cum justifică Ludovic Orban întâlnirea cu apropiații săi

Miercuri, președintele Camerei Deputaților a adus o serie de argumente în urma evenimentului care s-a petrecut de ziua sa, după terminarea programului de la Parlament. Astfel, liderul PNL a subliniat că nu a fost vorba despre o petrecere organizată, ci mai degrabă mai multe persoane apropiate au venit să îi ureze „La mulți ani”, deși Orban nu trimisese invitații sau anunțase că va organiza ceva de ziua sa.

„Au venit colegi ai mei, fără să existe o organizare a unei petreceri, să îmi spună «La mulți ani!» și m-au întrebat pe parcursul zilei când pot să vină la mine”, a explicat Ludovic Orban astăzi în Parlament.

Acesta a adăugat că, din cauza programului lung pe care l-a avut la Parlament de ziua sa, acesta s-a putut vedea cu colegii și cu apropiații săi la finalul programului, după ora 20:00.

„Nu puteam să îi resping, să îi refuz. Nu s-a emis nicio invitație, au venit sa îmi spună «La mulți ani!». Unii dintre invitați au venit mai repede, iar faptul că a apărut o poză, o filmare, s-a întâmplat când eu nu eram prezent”, a spus liderul PNL.

„Nu poți să porți mască atunci când mănânci”, spune Orban

Președintele Camerei Deputaților a spus că imaginile cu persoanele fără mască au fost surprinse când aceștia mâncau, dar și că majoritatea celor care erau prezenți erau vaccinați.

„Nu poți să porți mască atunci când mănânci, haideți să fim cinstiți.  Aproape toți colegii mei care au venit să îmi spună «La mulți ani!» sunt vaccinați.”, a adăugat Orban.

Liderul PNL a spus că, fiind ziua sa de naștere „normal că a trebuit să îi servesc cu ceva pe colegii mei. Nu am stat să-mi număr colegii când e ziua mea de naștere”.

„Oamenii vin să îi ureze «La mulți ani!» celui care este sărbătorit. Nu poți să le întorci spatele și să te porți ca și cum nu ar fi colegii tăi”, a precizat Ludovic Orban miercuri, în Parlament.

Cookies