PNL are un NOU CANDIDAT la Primăria Capitalei. Ludovic Orban îi ia locul lui Cristian Buşoi

de:
22 feb. 2016
1 Afișari
PNL are un NOU CANDIDAT la Primăria Capitalei. Ludovic Orban îi ia locul lui Cristian Buşoi

PNL a decis să îşi schimbe candidatul pentru funcţia de primar general al Capitalei. Ludovic Orban a fost desemnat, luni, în cadrul şedinţei comisiei de unificare a PNL de luni, să candideze în locul europarlamentarului Cristian Buşoi.

În urma deciziei partidului, Cristian Buşoi, care a dus o campanie intensă în ultima vreme, inclusiv pe Facebook, a anunţat că îl va susţine pe Orban în bătălia pentru Bucureşti.

 „Nu cedez, nu dezertez, doar predau ştefeta domnului Ludovic Orban, conform deciziei partidului”, a declarat, după şedinţă, Cristian Buşoi.

La rândul său, Ludovic Orban s-a declarat onorat de propunerea partidului de a-l lansa în cursa pentru Bucureşti. 

”Sunt onorat de propunerea colegilor mei din comisia de unificare PNL, sunt pregătit să parcurg următorii paşi procedurali pentru desemnarea mea drept candidat la funcţia de primar general, votul în conducerea PNL Bucureşti şi validarea în BPN.

Ultimii de ani mi-am petrecut în slujba semenilor mei. Am ocupat funcţii publice importante în care am lăsat urme. În Bucureşti şi în jurul Bucureştiului există lucruri pe care le-am făcut sau la care am participat pentru a fi făcute. Candidez nu ca să mă aflu în treabă, ci pentru că Bucureştiul are nevoie de o mână pricepută, de o persoană cu viziune care să facă astfel încât Bucureştiul să conteze, iar bucureştenii să trăiască într-adevăr într-o capitală demnă de UE”, a spus Orban.

În ultimul sondaj realizat de PNL, Ludovic Orban s-a plasat cel mai bine în opţiunile de vot. Nominalizarea lui Ludovic Orban trebuie validată de Biroul Politic Național al PNL.

Ludovic Orban a fost unul dintre candidaţii înscrişi în cursa internă a partidului pentru primăria generală, alături de Cristian Buşoi, Costica Canacheu şi Petre Roman.

Candidatura lui Orban, validată de PNL Bucureşti

Comitetul Executiv al Organizației PNL București l-a validat luni, cu unanimitate de voturi, pe deputatul liberal Ludovic Orban drept candidat la Primăria Capitalei, a anunțat președintele interimar al filialei, Cătălin Predoiu.

„În această seară, într-o ședință extraordinară a Comitetului Executiv al PNL București, organizația PNL București a validat în unanimitate candidatura dlui Ludovic Orban la funcția de primar general al Capitalei. Este un vot care arată că suntem o echipă strânsă, decisă să obțină victoria în aceste alegeri„, a declarat Predoiu, la Parlament.

El s-a declarat încrezător în victoria lui Ludovic Orban în alegerile din iunie. „Îl asigur și pe el, dar și pe colegii din PNL că nu am alt obiectiv în acest moment decât să învingem în alegerile locale”, a spus Predoiu.

Întrebat cine va răspunde politic în cazul unui eșec al lui Ludovic Orban, liderul PNL București a răspuns că nu ia în calcul o astfel de situație. „Vă asigur că toți membrii PNL București știu ce înseamnă onoare politică”, a afirmat Predoiu.

Ce avere are Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei

Deputatul PNL Ludovic Orban are un apartament în Sectorul 3 din Bucuresti, de 86 de metri pătraţi, dobândit în 2003, pe care îl deţine împreună cu soţia sa, Mihaela, potrivit declaraţiei de avere. De asemenea, acesta are o casă de locuit în Dobroeşti, judetul Ilfov, de 200 de metri pătraţi, dobândită în 2014, pe care o deţine tot împreună cu soţia sa.

Orban conduce un autoturism Volkswagen Passat, cumpărat în anul 2007.

Potrivit ultimei declaraţii de avere la Camera Deputaţilor, liberarul nu deţine bijuterii, obiecte sau colecţii de artă.

La capitolul conturi şi depozite bancare, Orban a menţionat că are într-un cont la BRD 10.500 de euro, deschis în anul 2006, un alt cont cu 5.700 de euro din 2007 la Raiffeisen Bank şi un altul, de 6.000 de dolari, deschis în 2002 la Unicredit.

Potrivit declaraţiei de avere completată în 15 iunie 2015, Ludovic Orban are datorii de 220.000 de lei şi de 30.000 de euro, scadente în 2015. 

Orban a încasat venituri de 59.000 lei ca deputat, iar soţia sa Mihaela ca director la Asociaţia Miruna, 30.000 lei, în anul 2014. 

Cookies