Ludovic Orban confirmă că va inaugura metroul din Drumul Taberei în campanie

de:
21 aug. 2020
1 Afișari
Ludovic Orban confirmă că va inaugura metroul din Drumul Taberei în campanie

„Mie mi se pare normal ca metroul să fie pus în funcţiune, atunci când poate fi pus în funcţiune. Când va fi gata şi cetăţenii din Bucureşti vor putea să îl folosească, atunci va fi pornit şi nu cred că e un lucru negativ să dai drumul la circulaţie pe un tronson de metrou mult aşteptat din Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat vineri într-o conferinţă de presă la Timişoara dacă i se pare normal ca metroul din Drumul Taberei să fie inaugurat fix în perioada alegerilor locale.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că Metrorex a reuşit să soluţioneze problema infiltraţiilor de apă pe şantierul Magistralei de metrou M5, lucru care va permite ca metroul din Drumul Taberei să fie inaugurat în aproximativ o lună, iar în septembrie „să vedem trenurile de metrou circulând pe M5″

„Săptămâna aceasta, luni, au început testele instalaţiilor electro-energetice şi acestea sunt în regulă, se fac şi testele dinamice cu 8 trenuri pentru teste dinamice şi înmagazinarea tonajului de rodaj. De luni, 24 august, Comisia de Recepţie începe recepţia pe specialităţi, pe componente şi în paralel se realizează şi recepţia la terminarea lucrărilor respectiv la punerea în funcţiune a instalaţiilor. Sperăm că toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt astfel încât în septembrie să putem să vedem trenurile de metrou circulând pe M 5″, a declarat Lucian Bode pentru RRA.

Lucrările la magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor – Drumul Taberei au început în 2012 şi au avut un prim termen de finalizare a lucrărilor în 2015. Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 kilometri, zece staţii şi un depou, situat la staţia Valea Ialomiţei.

Cookies