Lucruri la care e de folos să te gândești când plănuiești să aduci pe lume un copil. Sfaturi utile (P)

27 iul. 2021
53 Afișari
Lucruri la care e de folos să te gândești  când plănuiești să aduci pe lume un copil. Sfaturi utile (P)
Lucruri de care să ții cont atunci când îți dorești să aduci pe lume un copil. Sfaturi utile. Sursă foto: Pexels

Ce poate fi mai frumos decât o pereche de tineri care se iubesc? Conviețuirea în doi nu e un lucru ușor, iar dacă v-ați hotărât să vă lărgiți familia, munca cu voi înșivă, cât și împreună se dublează.

Copilul trebuie să vină într-un mediu sigur, liniștit, de respect mutual, în care ambii parteneri se întâlnesc la jumătatea drumului, construind cu iubire și înțelegere relația. Astfel că, dacă amândoi ați convenit că doriți să faceți un copil și că acesta este momentul perfect, ar fi bine să țineți cont de anumiți factori, pentru ca atunci când rămâi însărcinată totul să fie mai lejer.

  • Un loc stabil reprezintă cuibul din care copilul este liber să zboare

Un fundament sufletesc construiește psihicul, iar un fundament fizic, cum ar fi o casă sau un apartament al vostru, reprezintă stabilitate. Așadar, dacă v-ați hotărât să porniți pe acest drum, puteți lua în considerare să vă cumpărați un apartament spațios sau o casă. Bineînțeles, acest prim element depinde foarte mult de partea financiară. Dacă deja aveți o locuință, ar fi bine să investiți puțin în amenajarea ei, pentru ca atunci când copilul va veni, să investiți în el și nevoile lui. Dacă e cazul, reamenajați baia, dotați bucătăria cu electrocasnice utile, cum ar fi un frigider cu congelator încăpător sau un cuptor performant. Gândiți-vă bine de ce aveți nevoie pentru un mediu cât mai primitor și apucați-vă de treabă. 

  • Gândește-te la aspectele medicale care implică aducerea pe lume a unui copil

O femeie este bine să-și pregătească din timp corpul pentru sarcină, de aceea recomandăm să ai grijă la alimentație. Apar din ce în ce mai multe informații despre ce înseamnă o nutriție corectă, deci un stil de viață echilibrat. Dacă fumezi, încearcă să renunți înlocuind acest viciu cu sport. Fă lucruri cu măsură și mergi la doctor pentru a-ți face analize complete.

Ia în considerare orice afecțiune medicală preexistentă, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea, diabetul, boala tiroidiană, depresia, bolile inflamatorii intestinale sau bolile cardiace. Discută cu medicul de familie pentru a te asigura că este conștient de planul tău de a deveni mămică, mai ales dacă utilizezi anumite medicamente. Va fi important să stabilizezi și / sau să elimini aceste afecțiuni înainte de sarcină.

O vizită la stomatolog trebuie să fie pe lista de priorități, pentru că este deja recunoscut faptul că o sarcină consumă mult calciu. Află despre istoricul medical al familiei, atât din partea ta, cât și din cea a partenerului, și informează-l pe ginecolog cu privire la orice anomalii congenitale sau boli moștenite, cum ar fi afecțiuni cardiace, neurologice sau renale etc.

  • Ia în considerare aspectele emoționale înainte de a face un copil

Din păcate, multe femei preferă să rămână însărcinate din cauza unor factori externi, fără a fi 100% convinse că acest pas le va aduce fericirea la care visează. Gândește-te bine înainte de a spune DA unui asemenea eveniment. Răspunde sincer la următoarele întrebări și cântărește alegerea ta bine înainte de a te hotărî să faci acest pas:

  1. Simți că te poți baza pe partener pentru a te ajuta din punct de vedere fizic și psihic la creșterea unui copil?
  2. O faci de gura lumii sau pentru că toți prietenii din jurul tău au copii?
  3. Te simți pregătită să renunți la timpul și libertatea personală pentru a crește un copil?
  4. Îți plac copiii?
  5. Poți să fii prezentă emoțional la nevoile copilului?
  6. Cum te manifești în preajma unui copil cu nevoi speciale sau care efectiv nu te place?

Atunci când simți că AI TOT, dorești să împarți cu ceilalți din preaplinul tău. O mamă este mai mult decât un rol, este emoție. Tata reprezintă suportul emoțional pe care se sprijină copilul mai târziu în viața lui de adult. Dacă simțiți amândoi că vreți să vă completați relația, a avea un copil este pur și simplu pasul firesc.

Sursă foto: Pexels

Cookies