Lucrările pe Şos. Pantelimon au fost BLOCATE, din cauza litigiului între PMB şi consultant

de:
08 aug. 2016
2 Afișari
Lucrările pe Şos. Pantelimon au fost BLOCATE, din cauza litigiului între PMB şi consultant

Lucrarea este finalizata in proportie de 70%: partea de carosabil e terminata, dar a ramas neterminata linia de tramvai intre str. Morarilor si capatul Soselei Pantelimon. In plus, lucrarile la parcarea supraterana park&ride de la capatul Sos. Pantelimon si a noudului intermodal nici macar nu au inceput, iar din aceasta cauza tramvaiul nu poate circula pe tronsonul cuprins intre Piata Delfinului si capatul Sos. Pantelimon, ceea ce le provoaca un disconfort major cetatenilor care tranziteaza zona, notează hotnews.ro.

„In acest moment lucrarile sunt suspendate din cauza litigiului intre Municipalitate si Consultant. Consultantul – Asocierea Aecom-Tecnic – a trimis notificari privind incetarea contractului de consultanta incheiat cu primaria Capitalei, incepand cu data de 06.05.2016. Conform legii nu se pot executa lucrari de constructii fara consultant sau diriginte de santier. Investitia este finalizata in proportie de 70%. Lucrarile la parcarea Park&Ride vor incepe dupa emitera Autorizatiei de Construire pentru varianta supraterana si asigurarea consultantei – dirigentiei de santier, acestea fiind si motivele pentru care lucrarile nu au demarate pana in acest moment„, a transmis Primăria Capitalei.

CITEŞTE ŞI Muncitori care lucrează la reabilitarea Şoselei Pantelimon, surprinşi dormind pe stradă VIDEO

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se va intalni in aceasta saptamana cu consultantul si cu constructorul pentru a discuta problema.

Reprezentantii municipalitatii estimeaza ca lucrarile la parcarea supraterana si nodul intermodal vor incepe in luna septembrie, dupa emiterea autorizatiei de construire.

Se estimeaza ca lucrarile vor incepe la sfarsitul lunii septembrie. Exista certificat de urbanism si suntem in etapa de obtinere a acordurilor, avizelor stipulate in acesta. Imediat dupa obtinerea Autorizatiei de Construire se va emite ordinul de incepere pentru executia lucrarilor. Durata estimata este de 14-16 luni( termen maxim conform prevederilor contractuale)„, precizează PMB.

Lucrările de pe Șoseaua Pantelimon presupun:

– linia de tramvai, de pe mijlocul bulevardului, va fi înălţată câţiva centimetri astfel încât să nu mai poată urca maşinile şi va fi înverzită prin plantarea de gazon;

– pe fiecare sens, bulevardul va avea trei benzi de circulaţie, iar pe laterale vor fi construite două benzi laterale separate, prin care riveranii vor avea acces la locurile de parcare;

– pentru staţiile RATB de autobuz vor fi construite alveole;

– toate staţiile RATB de tramvai vor fi mai late şi vor avea copertine;

– pe toata lungimea şoselei, cu excepţia celor două benzi laterale separate, staţionarea va fi interzisă, cele trei benzi rămânând exclusiv pentru traficul auto;

– toate trecerile de pietoni vor fi semaforizate;

– această arteră urmează să fie introdusă în sistemul inteligent de management al traficului, fiind montate semafoare inteligente care să îşi schimbe timpii de aşteptare în funcţie de valorile de trafic;

– la capătul Şoselei Pantelimon, în faţa magazinului Cora, va fi construită o staţie pentru toate mijloacele de transport din zonă, respectiv autobuzul, tramvaiul şi microbuzele. În apropierea staţiei va fi construită şi o parcare park&ride, conectată cu staţia, unde cei care vin din afara oraşului să îşi poată lăsa maşina acolo şi să folosească mai departe mijloacele de transport în comun.

Cookies